5 tips om je motor (sneller) te verkopen

0

Je hebt besloten om je motor te verkopen. Misschien ben je toe aan een nieuw model, kamp je met ruimtegebrek of heb je gewoonweg geen tijd om erop te rijden. Voordat je het proces in gang zet, moet je een aantal zaken eerst goed geregeld hebben. Een goede voorbereiding zorgt vaak voor een snellere verkoop van je motor en een hogere verkoopprijs. We geven een paar tips.

Wat is het beste moment om je motor te verkopen?

Het lijkt logisch om je motor te koop aan te bieden op het moment dat het motorseizoen losbarst. Echter zijn motordealers het hele jaar door bezig met het aanvullen van hun voorraad. Ook in de winter. Ze willen immers goed voorbereid het voorjaar in. Als je je motor via de particuliere route wil verkopen is het begin van het motorseizoen het beste moment. Ook zul je dan de hoogste prijs kunnen krijgen.

Leer eerst de waarde van je motor kennen

Als je motor een origineel model is, kun je op internet de waarde bepalen. Natuurlijk is iedere motor anders en spelen er veel factoren mee die invloed hebben op de verkoopprijs, maar zo krijg je toch een ruwe schatting van de marktwaarde. Misschien heb jij wel extra opties zoals een Akrapovic uitlaat of carbon accessoires. Dit telt allemaal mee voor de waarde van je motor. Heb je al een ouder model die niet meer veel te koop staat? Dan is origineler altijd beter.

Vul je advertentie zo volledig mogelijk in

Merk, model, kleur, bouwjaar en kilometerstand zijn zaken die je áltijd moet vermelden in je advertentie. Voor een nog completere omschrijving is het belangrijk om ook de onderhoudshistorie, de te onderhouden onderdelen (en de kosten ervan), de accessoires en eventuele deuken en krassen te vermelden. Kortom, wees altijd open en eerlijk. Open deuren als “hij heeft altijd binnen gestaan” en “wordt bijna nooit op gereden” kun je beter achterwege laten.motor verkopen tips

Maak duidelijke foto’s

Bij een advertentie horen natuurlijk ook mooie foto’s. Beeld zegt vaak veel meer dan een lange lap tekst. Daarom is het belangrijk dat je je motor op een duidelijke manier vastlegt. Een stevige wasbeurt van tevoren en leuke plaatjes vanuit verschillende hoeken geschoten, zorgt ervoor dat je advertentie opvalt en sneller de aandacht trekt. Hierbij is het belangrijk dat je ook eventuele schades en/of minder mooie punten ook in beeld brengt. Zo kan de potentiële koper precies zien waar het om gaat en verkleint het de kans op een onderhandeling. Zwaar bewerkte foto’s zijn vaak een afknapper. What you see is what you get!

Eerst repareren dan verkopen

Als je motor toe is aan een onderhoudsbeurt of schade heeft dat gerepareerd moet worden, check dan eerst zelf hoe hoog deze kosten zijn. Is het niet zo duur? Overweeg dan om dit eerst te laten repareren voordat je tot verkoop overgaat. Zodra er schade of onderhoud bij de te verkopen motor wordt geconstateerd, zal de koper veel lager gaan zitten met zijn prijs. Het krijgen van de gewenste verkoopprijs wordt op deze manier een stuk lastiger.

Exta tip: kijk eens via ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl

Een andere mogelijkheid is om je motor via de website ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl te verkopen. Je motor wordt dan aangeboden aan heel veel dealers door heel Nederland. Zij gaan kijken wat ze jouw motor waard geven en doen dan een bod. Je kan dan zelf bepalen of je het bod hoog genoeg vind.

Grote voordeel hiervan is dat alles digitaal gaat. Er komt niemand proefrijden en er wordt niet lastig gedaan over de prijs. Gedesinteresseerde dealers zullen snel hun bod uitbrengen, waardoor je dus snel reacties hebt. Je kan je motor hier vrijblijvend aanmelden (zitten geen verdere kosten aan verbonden).

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply