6 Tips om je meisje te overtuigen om motor te gaan rijden

7

Motorrijden is geweldig, dat weten we allemaal. Maar wat is er mooier om samen met je meisje erop uit te trekken? Het kan allen nog knap lastig zijn om ook haar tot dit inzicht te laten komen. Daarom stellen we acht tips voor je op, zodat jullie samen een onvergetelijke tijd op de motor zullen beleven!

1. Doe een beetje research

Natuurlijk ziet ze jouw enthousiasme als je praat over motoren en over het heerlijke ritje dat je net hebt gemaakt. Maar dat is niet genoeg. Doe een beetje onderzoek voor haar. Zoek bijvoorbeeld wat interessante statistieken over motorrijders (let op, geen bangmakerij) of help haar met het maken van een lijstje van geschikte motoren. Er zijn ook blogs van dames die schrijven over hun motorervaringen, die je haar kan laten lezen. Last but not least: de ladies zijn nou eenmaal iets stylisher dan de heren, dus laat zien dat er ook mooie dameskleding beschikbaar is.

2. Luister naar haar bezorgdheid en haar vragen

Klinkt logisch, want jij bent de expert. Natuurlijk heeft ze vragen, heel veel vragen waarschijnlijk. Neem de tijd om deze in alle rust te beantwoorden. Je stelt haar gerust door de tijd te nemen en door jouw enthousiasme over de dragen op haar. Maar vertel ook over je eigen ervaringen en over de mooie dingen die jij op de motor hebt meegemaakt. Ze zal jouw enthousiasme dan vanzelf overnemen.

3. Help haar met een financieringsplan

Een motor aanschaffen is één ding, maar er komt meer bij kijken. Ook hier geldt weer dat jij de expert bent en dus precies weet wat er allemaal nodig is al je begint met rijden. Kleding, een helm, laarzen, handschoenen, onderkleding, een slot en ga zo maar door. Dan hebben we het nog niet eens over het onderhoud van de motor gehad. Jij weet waarschijnlijk dat een Ducati vaker onderhoud nodig heeft dan een Honda, maar weet zij dat ook? Breng samen het haar alle kosten in beeld zodat zij weet waar ze aan toe is.
photo-1430761607340-22c30fb58f61

4. Moedig haar aan

Het kan gebeuren dat haar trots of onervarenheid er voor zorgt dat ze in lastige situaties terecht komt. Kijk uit naar waarschuwingssignalen die zij misschien over het hoofd heeft gezien. Als ze té hard pusht, ga dan opzoek naar een wegen die wat eenvoudige te bereiden zijn. Wees niet bang om haar te zeggen als ze teveel hooi op haar vork neemt.

5. Zorg dat ze zich op haar gemak voelt

De eerste kilometers op de motor kunnen behoorlijk onwennig zijn. Daarom is het belangrijk dat ze zich comfortabel voelt op haar nieuwe motor. Ook haar kleding en helm moeten gewoon perfect zijn. Anders wordt het motorrijden een vervelend obstakel en gaat ze dus niet graag mee een stuk rijden. En heeft ze ergens moeite mee, deel jouw ervaring en ga samen oefenen, zo zorg je ze haar motor helemaal onder controle krijgt.

6. Wees geduldig en blijf positief!

Het doorlopen van dit proces kan soms ontmoedigend zijn. Maar laat je er niet onder krijgen door stressvolle momenten. Blijf altijd positief en denk aan de toekomst waarin jullie nog heel veel geweldige ritjes zullen maken. Misschien zit er zelfs wel een wereldreis op de motor in. Alle moeite wordt uiteindelijk beloont in de mooie kilometers samen!motor kopen

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

7 reacties

  1. Haha, geweldige tips! Waarschijnlijk voor veel mannen herkenbaar dat het vrouwtje liever thuis blijft. Misschien is het ook wel beter, aangezien je op deze manier een momentje voor jezelf hebt 😉 In ieder geval een leuk rijtje tips. Denk dat 2, 5 en 6 het belangrijkst zijn, waarna 3 vanzelf komt (haha).

Leave A Reply