[Review] virtueel racen met MotoGP 20

0

Hoewel het officiële MotoGP 2020 seizoen nog niet begonnen is, kan je al wel virtueel genieten van de koningsklasse wegrace. Onlangs kwam de nieuwe editie van de game MotoGP (2020) uit. We hebben ‘m gespeeld, en in dit artikel lees je de bevindingen.

Inleiding

Jaarlijks komt er een nieuwe update van het MotoGP spel uit. De game is beschikbaar op diverse consoles als Playstation 4 Xbox One en PC. Je kan in de huid kruipen van jouw favoriete coureur om zo virtueel het leven van racer te ervaren. Je rijdt op alle circuits die op de MotoGP kalender staan en kan iedere rijder kiezen; van Moto3 tot MotoGP.MotoGP 20 review game

Winactie!

We geven 2x de MotoGP 20 game voor Playstation 4 weg! Hoe je mee kan doen check je in de post hieronder.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

I⚠️⚠️ Winactie!⚠️⚠️I We geven 2x de nieuwe game MotoGP20 weg voor PlayStation 4! In tijden van corona spreek je je motorvrienden minder en kan je niet naar het circuit. Om toch samen te kunnen rijden (virtueel) geven 2x de game MotoGP20 weg! Wat moet je doen om te winnen? 🥇- like deze post en zorg dat je @motorfans.nl volgt 🥈- tag de vriend(in) waarmee je deze game het liefst wilt spelen 🥉- deel deze post in je story en tag daarin @motorfans.nl De winnaar wordt deze week geloot en krijgt een persoonlijke DM. Je krijgt 2 exemplaren opgestuurd. 1 voor jou en 1 voor je vriend! #winnen #giveaway #motogp20 #motogpgame #playstation4 #winactie #motorrijden #motorfiets #motorfans #motoren #motorrijer #ttasssen #assen #circuitzandvoort #assengp #ttcircuit #f1 #gp20game

Een bericht gedeeld door MotorFans.nl (@motorfans.nl) op

/

Spelmogelijkheden MotoGP 20

Binnen de game zijn er diverse gameplays die je kan doen. Zo kan je een losse wedstrijd simuleren. Binnen zo’n losse wedstrijd kies je zelf de baan, rijder en instellingen. Je kan zelf bepalen of je ook de training en kwalificatie wilt rijden, of alleen de wedstrijd.

Ook is er de mogelijkheid om een carrière te doen. Je simuleert een seizoen en rijdt van circuit naar circuit. De uitdaging is om zo veel mogelijk races te winnen, en daarmee het kampioenschap binnen te slepen.

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om zelf een rijder te ontwikkelen. Je kan de ideale rijder helemaal zelf samenstellen, net als het design van de motor en helm. Een leuke bezigheid die slim inspeelt op de stiekeme jongens- (of meisjes) droom van iedere motorrijder.

Multiplayer kan trouwens ook. Zo kan je online tegen je vrienden spelen. Leuk voor de mensen die samen willen gamen, of nu even niet naar het circuit kunnen.

Tot slot is er de mogelijkheid om in een klassieke omgeving te rijden, waarbij je op de motor van MotoGP legendes kan kruipen. Het leuke hiervan is dat je steeds nieuwe mogelijkheden kan vrijspelen. Zo begin met de motor van Rossi in zijn jonge jaren. Scoor punten door 1e, 2e, of 3e te worden en nieuwe (oude) motoren worden vrijgespeeld.

 

Uitdaging binnen de game

Tijdens mijn eerste oefenpotjes eindigde ik hopeloos achteraan. Het racen bleek moeilijker dan ik dacht! Maar na wat oefenen ging het steeds beter en kon ik zowaar gaan voor een top-10 klassering. Hiervoor had ik nog wel flink wat hulp nodig van de rijassistent. Deze geeft hulp bij het bepalen van de ideale lijn en juiste rempunten. Hoe beter je wordt, lager je de rol van de assistent kan zetten en komt het dus meer en meer aan op eigen skills. En dat is een leuke uitdaging. Want uiteraard wil je winnen, maar je wil ook het gevoel hebben dat je het op eigen kracht kan.

Daarnaast is het leuk dat je veel aan de motor kan aanpassen. Merk je tijdens de vrije training dat de motor te weinig tractie heeft bij het uitkomen van de bocht? Dan wordt er geadviseerd de vering wat softer te zetten. Zo heb je naast een hoop lol, ook de mogelijkheid je technische kennis wat door te ontwikkelen.

MotoGP 20 review game

Conclusie review MotoGP 20

Houd je van (virtueel) racen? Dan is de MotoGP 2020 game echt een must voor jou. Aan de ene kant is het gewoon erg leuk om in de huid van een coureur te kruipen en ronde na ronde je PR te verbreken. Aan de andere kant kan het spel ook leerzaam zijn voor mensen die regelmatig circuitrijden doen. Je leert circuits kennen, de ideale lijn rijden en gas/rem momenten te bepalen.

Hoewel de kwaliteit van de graphics ver achterblijven bij de spellen als Forza of Gran Turismo, doet dat geen afbreuk aan de lol die je tijdens dit spel kan hebben. Kortom; MotoGP 20 is een must voor iedere motorfan die ook van een potje gamen houdt!

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply