Uitslag CatalunyaGP: Dovizioso wint 2e race op rij

0

Tijdens de MotoGP race op het circuit van Catalunya was het Andrea Dovizioso (Ducati) die zijn tweede race op rij wist te winnen. Tweede werd Marc Marquez (Honda), gevolgd door Dani Pedrosa (Honda).

Hitte in Barcelona zorgt voor zware omstandigheden

Het MotoGP weekend in Barcelona was het ongelooflijk heet. Tijdens de wedstrijd op zondag liep de asfalttemperatuur op naar meer dan 50 graden Celsius. Dit zorgde voor weinig grip op het circuit, waardoor van te voren duidelijk was dat het een moeilijke race zou worden voor iedereen. Tijdens de kwalificaties bleken vooral de Yamaha’s extreem veel last hadden van het gripprobleem.

Startopstelling

Voordat de rode lichten doofden op het circuit van Catalunya, was dit de startopstelling:

P1: Pedrosa, P2: Lorenzo, P3 Petrucci, P4: Marquez, P5: A. Espargaro, P6: Barbera, P7: Dovizioso, P8: Folger, P9 Vinales, P10: Bautista , P11: Redding , P12: Iannone, P13: Rossi, P14: Zarco, P15: Miller, P16: Baz, P17: Cruchlow, P18: Abraham, P19: Rabbat, P20: P. Espargaro, P21: Lowes, P22: Smith, P23: Guintoli.

Opvallend zijn de slechte startposities van Vinales en Rossi. In positieve zin blinkt Lorenzo uit die de Ducati steeds beter lijkt te beheersen.

Catalunya MotoGP race

En wat iedereen had verwacht, bleek uit te komen. Het werd een hele moeilijke race onder de extreme temperaturen. De Ducati’s waren samen met de Honda’s als beste weg. De eerste rondes wist Lorenzo zelfs de race te leiden, totdat de eerste bandenslijtage zijn intrede deed.

Lorenzo viel ver terug en Pedrosa nam de leiding over. Een kopgroep van vijf (Pedrosa, Dovizioso, Marquez, Folger en Petrucci) zorgden voor de nodige spanning voorin. Doordat de kopgroep in het midden van race het tempo liet zakken, kon de rest van het veld dichterbij komen. Dat leverde veel mooie gevechten op door het complete rijdersveld.

Dovizioso wint in Barcelona

Maar het bleek de Italiaan Dovizioso die op zijn Ducati het beste met de bandenslijtage kon omgaan. Hij passeerde met nog negen rondes op de klok nam hij de leiding over. Hij had duidelijk over, want binnen een paar rondes had hij een flink gat geslagen met de nieuwe nummer 2, Marc Marquez. Ondertussen was het Lorenzo die zijn tempo opnieuw had gevonden. Hij stoomde weer naar voren en wist uiteindelijk op een vierde plek te eindigen. Zijn beste resultaat van dit jaar op de Ducati. Dovizioso was vooraan ontketend en reed alleen naar zijn tweede overwinning van het seizoen. Achter hem eindigden Marquez op P2 en Pedrosa op P3.

Leider in het klassement; Maverick Vinales, had het heel moeilijk onder de Spaanse zon. Hij eindigde slechts op P10 en leverde zijn voorsprong in het kampioenschap bijna helemaal in. Teamgenoot Rossi wist een moeizame achtste plek veilig te stellen. Beide rookkies Folger en Zarco waren de beste Yamaha-coureurs van het weekend. Ze werden knap vijfde en zesde.

Uitslag MotoGP Catalunya 2017

 1. Andrea Dovizioso – Ducati
 2. Marc Marquez – Repsol Honda
 3. Dani Pedrosa – Resol Honda
 4. Jorge Lorenzo – Ducati
 5. Johann Zarco – Tech3 Yamaha
 6. Jonas Folger – Tech3 Yamaha
 7. Alvaro Bautista – Pull&Bear Aspar Ducati
 8. Valentino Rossi – Movistar Yamaha
 9. Hector Barbera – Avintia Ducati
 10. Maverick Vinales – Movistar Yamaha
 11. Carl Crutchlow – LCR Honda
 12. Loris Baz – Avintia Ducati
 13. Scott Redding – Pramac Ducati
 14. Karel Abraham – Pull&Bear Aspar Ducati
 15. Tito Rabat – Marc VDS Honda
 16. Andrea Iannone – Suzuki
 17. Sylvian Guintoli – Suzuki
 18. Pol Espargaro – KTM
 19. Sam Lowes – Aprilia

DNF:

 • Danillo Petrucci – Pramac Ducati
 • Jack Miller – Mark VDS Honda
 • Aleix Espargaro – Aprilia

Tussenstand kampioenschap MotoGP

 1. Vinales – Yamaha – 111 punten
 2. Dovizioso – Ducati – 104 punten
 3. Marquez – Honda – 88 punten
 4. Pedrosa – Honda – 84 punten
 5. Rossi – Yamaha – 83 punten
 6. Zarco – Yamaha – 75 punten
 7. Lorenzo – Ducati – 59 punten
 8. Folger – Yamaha – 51 punten

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply