Samenvatting: MotoGP van Argentinië verloopt krankzinnig

0

Het begon allemaal met een bizarre start. Vlak voor de wedstrijd ging het regenen, toen werd het toch weer droog en besloot iedereen behalve Miller zijn motor om te wisselen. Daardoor stond Miller helemaal alleen op de grid en moest de rest van het veld vanuit de pitlane starten.

Valse start Marquez

Vlak voor uitgestelde de start valt de motor van Marquez uit. Hij twijfelt geen moment en duwt zijn motor aan, rijdt vervolgens terug naar zijn plek en de wedstrijd gaat van start.

Logischerwijs is Miller als eerste weg en heeft een kleine voorsprong. Marquez, Pedrosa en Zarco zitten er dicht op. In een onderling duel met Zarco maakt Pedrosa een fout; hij gaat wijd, te vroeg op het gas en wordt gelanceerd door een highsider. Pedrosa OUT.

Marquez is meteen lekker op dreef en rijdt begin 2e ronde naar de eerste plek, die hij overneemt van Jack Miller. Dan verschijnt de melding dat de wedstrijdleiding zijn startactie aan het onderzoeken is.

Grote namen in het veld zakken in het begin van de wedstrijd ver terug. Dovizioso rijdt op de 7e plek, voor Rossi op P8 en Vinales op een 12e plek. Lorenzo kon zijn draai niet vinden en reed al vroeg op de een na laatste plek.

Ride trough Penalty

In de vijfde ronde is de straf van Marquez bekend: hij moet door de pitstraat rijden vanwege zijn gevaarlijke actie tijdens de start. Na zijn ride trough komt Marquez op P19 terecht, nog altijd twee plekken voor de drievoudig wereldkampioen Jorge Lorenzo. Vanaf daar begint hij aan zijn inhaalrace.

Ondertussen is er een spannende kopgroep ontstaan die vechten voor iedere meter: Miller op P1, voor Rins, Zarco en Cruchtlow. Ruim tien seconden daarachter is het Dovizioso op P5.

Marquez rijdt achteraan het veld nog altijd de snelste rondes van het hele veld en is bezig met een onbegonnen inhaalactie. Als eerste komt hij Aleix Espargaro tegen. Marquez heeft duidelijk enorm veel haast en probeert de Aprilia-rijder in te halen op een plek waar dat duidelijk niet kan. Nummer 93 ramt Espargaro van achter die op zijn beurt wijd gaat. Beide rijders kunnen wonder boven wonder door en Marquez zet zijn achtervolging voort.

Voorin zijn het nog altijd Miller, Rins, Zarco en Crutchlow die de wedstrijd spannend houden. Wat een gevecht!

Marquez krijgt weer straf

Opnieuw is de actie van Marquez bij Espargaro under investigation. Niet veel later is de staf bekend en moet hij 1 plek terug geven vanwege zijn onbesuisde inhaalactie op Espargaro. Toch lijkt Marquez het niet rustiger aan te doen want hij blijft zijn risicoloze rijstijl voortzetten.

Achter de kopgroep ontstaat inmiddels een tweede kopgroep die bestaat uit Dovizoso, Vinales, Rossi en Rabat. Aan de voorkant van het veld is het Rins die een aanval doet om de koppositie over te nemen. Hij gaat echter wijd waardoor Miller terug kan counteren. Maar in de 15e ronde is het toch Alex Rins die met zijn Suzuki op kop rijdt.

Inmiddels is Marquez doorgestoomd naar P8 en kan ieder moment Dovi tegen gaan komen. In de kopgroep is het nog altijd stuivertje wisselen; het gevecht tussen de vier koplopers gaat maar door en is bloedstollend spannend.

Marquez tikt Rossi uit de wedstrijd

De honger van Marquez naar een goede klassering lijkt onstilbaar. Hij rijdt inmiddels achter Valentino Rossi en wil hem ook zo snel mogelijk passeren. Maar Marquez is te ongeduldig en wil inhalen op een plek waar geen ruimte is. De twee raken elkaar en Rossi komt ten val.

Uiteindelijk krijgt Rossi zijn motor weer aan de praat, maar het kwaad is geschiet. Hij komt op P19 terecht. Ondertussen knalt Marquez door en passeert ook Vinales nog.

Crutchlow wint de MotoGP van Argentinië

Samenvatting Argentinie MotoGP 2018Vooraan is het nog altijd krankzinnig spannend. Twee rondes voor het einde bemachtigt Crutchlow de koppositie en weet die vast te houden. Vlak achter hem eindigt Zarco op P2, voor Rins en Miller.

Marquez eindigt na zijn bizarre inhaalrace toch nog 5e. Maar na de wedstrijd krijgt hij een tijdstraf van 30 seconden waardoor hij op P18 terecht komt. Een plek voor Valentino Rossi, die dankzij het incident op P19 terecht is gekomen.

Vinales eindigt op P6, voor Dovizioso, Rabat, Iannone en Syarin. Dankzij deze overwinning is Crutchlow de nieuwe leider in het kampioenschap. Het incident tussen Marquez en Rossi wordt ongetwijfeld vervolgd.

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply