Suzuki is terug: Startplek 1 en 2 in de CatalanGP

0

Suzuki is helemaal terug in de MotoGP. Dit jaar maakte het motormerk uit Japan haar rentree op het hoogste niveau, maar kon nog niet door dringen tot de absolute top.

Tot vandaag, want Suzuki start morgen op de eerste én de tweede plek tijdens de MotoGP van Catalunya. Suzuki kent tot nu toe een uitstekend weekend. Vrijdag kregen de blauwe machines een nieuw motorblok met extra vermogen. Die upgrade worp direct vruchten af. Espargaro en Vinales waren beide zeer snel in de vrije trainingen.

Daarmee wisten de Suzuki’s zich allebei direct geplaatst voor Q2, waarbij MotoGP rookie Maverick Viñales de snelste tijd van het hele weekend in handen had. Tijdens de kwalificatie ging het nog een stukje sneller. Eerst was het Marquez die het ronderecord van zijn teamgenoot Pedrosa aan gort reed. Vervolgens was het de beurt van Lorenzo, hij was nog sneller dan Marquez.

Maar toen was daar Aleix Espargaro op zijn blauwe raket. Hij reed werkelijk als een bezetene over het circuit, om vervolgens op zijn beurt het ronderecord over te nemen. Teamgenoot Vinales reed in de laatste ronde van de kwalificatie een tweede tijd en zette Lorenzo daarmee terug op een derde startplek. Marquez start als vierde, voor Dovizioso, Pedrosa en Rossi.

Startplek 1 en 2 voor Suzuki en daarmee is het fabrieksteam officieel terug aan de top. Kunnen de beide mannen hun goede vorm vasthouden tot morgen? Het belooft een sensationele CatalanGP te worden!

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply