Van der Mark start als 5e bij Superbikes Assen 2016

0

De Rotterdammer Michael van der Mark heeft zich als vijfde gekwalificeerd voor de Superbike race op het circuit van Assen. Dat betekent dat Van der Mark als vijfde mag starten tijdens de twee races die vandaag en morgen verreden zullen worden op het TT Circuit.

De DutchWorldSBK wordt dit weekend verreden op Assen, de thuisbasis van Van der Mark. De Nederlander bleek in vorig jaar tijdens zijn debuutjaar in de Superbike-klasse al erg sterk op Assen en pakte in beide races de derde plek. Ook voor dit jaar zijn de verwachtingen hoog voor de enige Nederlander van het startersveld, waarbij hij twee keer vanaf de vijfde plek mag gaan starten. Sykes (Kawasaki) zal vanaf pole starten, voor Guintoli (Yamaha), Giugliano (Ducati), Rea (Kawasaki) en Van der Mark (Honda)

Het verschil ten opzichte van vorig jaar is dat de races nu verdeeld zijn over twee dagen. Waar voorheen zowel Race 1 als Race 2 op de zondag plaatsvonden, is dit jaar Race 1 een dag naar voren gehaald en wordt al op de zaterdag verreden.

De Cathedral of Speed staat bekend om zijn wisselvallige weersomstandigheden. Ook dit jaar liet het Nederlandse weer zich gelden. In de trainingen op vrijdag was de baan geen moment droog, met veel valpartijen tot gevolg. Ook Van der Mark kon zijn Honda niet rechtop houden en belandde twee keer op het asfalt. De Rotterdammer hielt er geen ernstige verwondingen aan over en kon zijn trainingen zonder problemen voortzetten. De kwalificaties zijn verreden onder droge omstandigheden. Maar voor zowel zaterdag als zondag is wisselvallig weer voorspeld. Dus of we het droog gaan houden tijdens de races valt nog te bezien.

De eerste race zal starten om 13:00 uur. Morgen zal tevens om 13:00 uur de tweede Superbike race verreden worden.

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply