WorldSBK Assen: het weekend in vogelvlucht

0

Na de MotoGP is de World Superbike het grootste motorsportevenement op het TT Circuit Assen. Afgelopen weekend liepen de tribunes vol voor de Nederlandse held Michael van der Mark. We praten je bij over de belangrijkste gebeurtenissen.

Zaterdag: Kwalificatie en race 1

Ook dit weekend was het weer net zo verraderlijk als altijd op Assen. Vrijdag en zaterdag vielen er geregeld buien op het circuit, afgewisseld met flink wat zon. Na een matig sessie wist Van der Mark zich uiteindelijk toch als achtste te kwalificeren. Rea, Sykes en Davies vulden zoals gebruikelijk de eerste drie plekken op de startinggrid. Dankzij nieuwe regels wordt de eerste race van de World Superbike (om meer publiek naar de circuits te trekken) dit jaar op zaterdag gereden. De mannen moesten dus al enkele uren later aan de bak voor Race 1.

Van der Mark DNF in race 1

De druk lag er vol op voor de Nederlander. Gebrand om te vechten voor wat hij waard is ging van der Mark van start vanaf P8. Maar al in de eerste bocht ging het helemaal mis. Van der Mark raakte in botsing en kwam buiten de baan terecht. Helemaal achteraan begon Van der Mark vervolgens aan zijn inhaalactie. Maar al in zijn derde ronde sloeg het noodlot toe. Hij bleek zijn motor teveel onder druk te zetten in de hoop op toch nog een goede eindklassering. Michael verloor de achterkant van zijn Yamaha R1M en crashte tussen Ossebroek en Strubben. Einde race. De foto hieronder zegt eigenlijk alles.Van der Mark Crasht Superbike Race1

De rest van de coureurs gingen door. Vanaf het begin van het seizoen in de Superbike is het al een eenzijdige race waarbij vooral de Kawasaki’s domineren. Alleen de Ducati’s kunnen het de groenen nog enigszins lastig maken. Ook zo in de race 1 op het TT Circuit Assen. Als eerste eindigde Rea (Kawasaki), gevolgd door Sykes (Kawasaki) en Melandri (Ducati).

Zondag: Race 2

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Michael van der Mark moet in Race 2 vanaf elfde startpositie van start gaan. Dit vanwege zijn crash in de vorige race. Maar de Nederlander was vast beraden in Race 2 het publiek op meer te trakteren en verscheen gedreven aan de start.rea wint in Assen 2017

Van der Mark P4

En dat lukte behoorlijk. Een zinderende inhaalactie zorgde uiteindelijk voor een vierde plek in Race 2. Net niet genoeg voor het podium, maar des ondanks een zeer knappe prestatie. Vorig jaar maakte Michael de overstap van Honda naar Yamaha. Voor velen een onverwachte keuze en ook Michael had het in het begin moeilijk met de nieuwe motor. Maar met deze race laat hij zien zijn draai helemaal gevonden te hebben. Achterlijf blijkt de keuze goud, want de nieuwe Fireblades stelden ook in Assen teleur met een matige 9e en 10e plek.

Het podium in Race 2 werd wederom aangevoerd door Rea. Teamgenoot Sykes veroverde wederom de tweede plek en de laatste podiumplek was ditmaal voor Ducati-rijder Davies. van der mark TT assen Superbike 2017

Foto’s: WorldSBKSportPicture.nl – Alvin Aarnoutse

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply