Michael van der Mark vijfde in eerste Superbike race

0

Vannacht is het nieuwe seizoen van de WSBK Superbike van start gegaan. Traditioneel werd de eerste race op het circuit van Phillip Island verreden. Debuterende Michael van der Mark werd knap vijfde.

De kersverse wereldkampioen Supersport Michael van der Mark reed dit weekend zijn eerste race in de Superbikes. De Nederlander begon sterk dit weekend en wist zich als vierde te kwalificeren. In een bloedstollende eerste race wist van der Mark zich goed staande te houden. Uiteindelijk wist de Pata-Honda rijder als vijfde over de finish te komen. Zijn teamgenoot Guintoli finishte als negende.

Tweede race
Twee uur later maakten de mannen van de Superbikes zich op voor de tweede race. Van der Mark was opnieuw goed weg en lag na de eerste bocht vierde. Er ontstond een felle strijd tussen de vier koplopers. In de achtste ronde van de tweede race wist een ontketende Van der Mark de koppositie te pakken. Vijf ronden voert de Nederlander het veld aan. Maar in de dertiende ronde lijkt Van der Mark de concentratie te verliezen en valt hij terug naar de vierde plek. Vervolgens kan hij het tempo van de meer ervaren jongens niet bijhouden. In een verwoede poging om toch nog aan te haken bij de snelle kopgroep gaat van der Mark, drie ronde voor de finish, onderuit. De Nederlander kon na zijn crash niet meer verder en reed de race dus niet uit.

‘Genoten’
Erg jammer, maar het groentje uit Rotterdam deed vanaf het begin erg goed mee. Een enorm goed begin voor van der Mark en zijn team. Hij zelf is dan ook uiterst tevreden met zijn resultaat en zegt vooral enorm te hebben genoten van zijn eerste race in de Superbikes. De uitslag van de eerste race belooft een spektakel te worden voor de rest van het seizoen. Op 22 maart staat de volgende race op de kalender.

Bayliss
Voor de 45 jarige wereldkampioen Troy Bayliss verliep het raceweekend minder succesvol. Hij verving de geblesseerde Giugliano. Tijdens de trainingen werd Bayliss geplaagd door technische problemen aan zijn Ducati. In zijn eerste race finishte de Australiër als dertiende. In de tweede race kwam Bayliss na 15 ronden de pits binnen. Door onbekende redenen moest hij van banden wisselen. Hierbij verloor hij veel tijd en de oude meester kwam uiteindelijk als voorlaatste over de streep.

Volledige uitslag 1e race

Volledige uitslag 2e race

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply