Ode aan Nicky Hayden: 5 geweldige momenten

0

Afgelopen week heeft wereldkampioen Nicky Hayden een zeer zwaar ongeluk met zijn wielrenfiets gehad. Tijdens een fietstocht met vrienden is de Amerikaan aangereden door een auto, met zwaar hersenletsel tot gevolg.

Momenteel wordt Nicky kunstmatig in coma gehouden, maar voor alsnog ziet het er niet best uit. Uiteraard zijn onze gedachten bij hem en zijn familie en hopen we op voorspoedig herstel. Met dit artikel willen we graag een ode brengen aan de legendarische Nicky Hayden, met 5 bijzondere momenten uit zijn carrière.

1. MotoGP wereldkampioen 2006

Om te beginnen met het absolute hoogtepunt uit zijn carrière. In 2006 werd Nicky Hayden wereldkampioen in de MotoGP. Een prachtig moment in zijn indrukwekkende carrière. Hij wint met slechts 5 punten voorsprong op concurrent Valentino Rossi.

2. Powerslide

Hayden zorgde in de MotoGP altijd voor spektakel. De Amerikaan is een meester in het sliden van de motorfiets, iets dat circuitrijders zullen beamen als extreem moeilijk. Het levert fraaie beelden op zoals deze hieronder.

3. Hayden neemt Rossi achterop

In 2012 rijden Hayden en Rossi beiden voor Ducati. Een moeilijke periode voor beide coureurs, zo blijkt ook tijdens Amerikaanse GP. Rossi crasht zijn Ducati in de laatste ronde. Nadat de geblokte vlag is gezwaaid rijdt Nicky langs om zijn teamgenoot om hem op te halen. Samen rijden ze op één motor terug naar de pitbox.

4. Nicky tijdens de Isle of Man TT

Hayden is een groot motorsportfan. Een van de meest legendarische evenementen in de motorsport is uiteraard de Isle of Man. Hayden brengt in 2011 een bezoek aan de spectaculaire straatrace, en rijdt zelfs een ereronde.

5. Hayden kan ook supermotard

Naast de MotoGP is Nicky Hayden ook zeer bekwaam op een supermotard. In dit filmpje showt hij zijn skills!

Get soon well Nicky!

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply