Van der Mark maakt MotoGP debuut tijdens GP van Aragon

0

Ieder nadeel heb z’n voordeel. Want waar de wereld vorige week nog in rap en roer over de blessure van Rossi. Vandaag kregen we het euforische nieuws dat Michael van der Mark zijn MotoGP-debuut mag gaan maken. Op de motor van niemand minder dan ‘The Doctor’ himself.

Rossi breekt been

Vorige week kwam de 38-jarige legende zwaar ten val tijdens een supermotard training. Hij brak daarbij zijn been op twee plekken is minimaal 40 dagen uit de roulatie. Dat betekent einde kampioenschap-inspiratie, en een leeg zadel voor minimaal 3 GP’s.

Kansen voor Van der Mark

Nederlander Michael van der Mark rijdt momenteel voor Yamaha in de World Superbike. Hij doet daar goede zaken, maar steekt zijn MotoGP verlangen niet onder stoelen of banken. Dat is immers het hoogste niveau, iets waar iedere motorcoureur zou willen rijden.

Van de vier kandidaten heeft Yamaha voor Van der Mark gekozen om het lege zitje van VR46 op te vullen. Dat is dus voor minimaal twee GP’s, afhankelijk van het herstel van Rossi. Mocht Van der Mark goede resultaten kunnen neerzetten in die twee wedstrijden, is het goed mogelijk dat hij voor volgend jaar een vast zitje kan veroveren (bij een privéteam). Over twee weken tijdens de MotoGP van Aragon (Spanje) komt Van der Mark voor de eerste keer in actie in de MotoGP.van der mark

Nederlanders in de MotoGP

Voor de laatste landgenoot die uitkwam in de koningsklasse moeten we terug naar 2005. Jurgen van den Goorbergh reed toen zijn laatste wedstrijd op het hoogste niveau. Bo Bendsneyder komt momenteel uit in de Moto3 klasse, en zal volgend jaar verkassen naar de Moto2.

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply