Vacature: MotoGP rijder bij Tech3 Yamaha

0

Zin om met de grote mannen van de MotoGP mee te racen? Het kan nu, want Tech3 Yamaha heeft vacature open staan. Ze zijn per direct opzoek naar een rijder voor hun 2e motorfiets in de MotoGP.

Tech3 zoekt MotoGP rijder

Het satelietteam van Yamaha heeft per direct een zitje vrij in hun team. Erg ongebruikelijk zo kort voor de start van het seizoen. Maar daarnaast ook een zeer lastige opgave, aangezien iedere competitieve rijder al een contract heeft. De unieke kans voor jouw MotoGP debuut.

Vorig jaar bestond het team van Tech3 uit Johann Zarco en Jonas Folger. De twee rookies deden het verrassend goed en konden regelmatig strijden voor een podiumplek. Aan het eind van het werd Folger ziek, en moest zich afmelden voor de laatste races. Afgelopen week kwam naar buiten Folger nog niet hersteld is, en zich heeft afgemeld voor het complete seizoen.

Jonas Folger langdurig ziek

De 24 jarige Jonas Folger werd in 2017 getroffen door het syndroom van Gilbert. Een hardnekkig syndroom waarvoor geen concrete en effectieve behandeling beschikbaar is. Dat koste Folger in 2017 al vier gemiste Grand Prix’s. Het probleem ligt eigenlijk bij mentale gezondheid van de Duitse topcoureur. Hij blijkt moeilijk met de hoge druk en stress van de MotoGP om te kunnen gaan. Kort voor de start van het nieuwe seizoen heeft hij daarom besloten zich terug te trekken. Het volledige 2018 seizoen zal Jonas Folger niet in actie komen.

De vraag is of hij daarna weer kan terugkeren. Zijn contract bij Tech3 loopt nog één jaar en zal na dit nieuws waarschijnlijk niet verlengd worden. Wie hem daarna nog zou willen contracteren, dat is de vraag.

Wie maakt er kans op het zitje?

Er is dus een plaatsje vrij in de MotoGP. Het lastige alleen is dat alle andere rijders al een plek hebben, en zo kort voor het seizoen geen overstap meer gaan maken.

Vorig jaar reed de Nederlander Michael van der Mark twee wedstrijden als invaller voor Tech3 in de MotoGP. Echter geeft Van der Mark een vaste plek bij het Yamaha WSBK team. Weinig kans dus. Ook zijn teamgenoot Alex Lowes wordt genoemd. maar ook hij heeft een vast contract.

Een Duitse vervanger misschien? Stefan Bradl en Markus Reiterberger zijn gerenommeerde Duitse coureurs. Maar helaas zij zijn beide al bezet.

De Fransman Sylvain Guintoli is goed bevriend met de teambaas van Tech3. Hij heeft echter een contract bij Suzuki als testrijder.

Verder gaan er nog geruchten dat de Spaanse Moto2 coureur Xavi Vierge een kanshebber is. Met een ingewikkelde constructie zijn plekje in de Moto2 worden opgevuld, zodat Vierge zijn overstap zou kunnen maken naar het hoogste niveau.

Maar echte zekerheid is er nog niet. Kortom, ook jij kan nog steeds het zitje bemachtigen. Hoe? Stuur een snel filmpje van jezelf door naar teambaas Herve Poncharal via het contactformulier op de website. Wie weet wordt jij binnenkort uitgenodigd voor een testrondje.

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply