Rossi wint sensationele openingsrace MotoGP van Qatar

0

De 36 jarige Valentino Rossi wint de sensationele openingsrace tijdens MotoGP van Qatar.

In een bloedstollend duel wist de The Docter zijn Yamaha als eerste over de finishstreep te sturen. Vlak achter hem volgenden het Ducati duo Andrea Dovizioso en Andrea Iannone. Op de vierde plek eindigde de teamgenoot van Rossi, Jorge Lorenzo. hij had lange tijd de koppositie in handen maar moest uiteindelijk toegeven aan zijn razendsnelle teamgenoot. Als vijfde kwam de huidig wereldkampioen Marc Marquez over de finish.MotoGP van Qatar

We hebben enorm uitgezien naar het nieuwe seizoen van de MotoGP. Door de trainingen en de kwalificaties in het voorseizoen beloofde het een spektakel te worden vandaag. We zijn op onze wenken bedient en hebben een klein uur, een race vol spanning en sensatie mogen aanschouwen.

De Ducati-rijder Dovizioso mocht vanaf poleposition starten. Achter hem volgenden de twee Repsol Honda’s van Pedrosa en Marquez. Daarachter stonden Iannone, Hernandez, Lorenzo, Smith en Rossi opgesteld. Maar voor de 21 jarige wereldkampioen Marquez ging het in de eerste ronde al helemaal mis. Hij maakte een cruciale remfout in één van de eerste bochten en belandde helemaal achteraan het rijdersveld.

Ondertussen waren de beide Ducati’s erg rap weg en ook Lorenzo kende een uitstekende start. Lang was het stuivertje wisselen tussen de twee kopmannen Dovizioso en Lorenzo. Uiteindelijk leek Lorenzo aan het langste eind te trekken. Maar toen kwam daar, vanuit achtste positie, zijn teamgenoot Rossi opzetten. Hij gooide roet in het eten van zijn teamgenoot stoo en tte hem van de eerste plaats. Vervolgens kwam Rossi zelf in een rechtstreeks duel met Dovizioso terecht. Lorenzo leek te breken en zakte terug naar de vierde plek.

Op het 1000 meter lange rechte stuk van het circuit van Losail bleken de Ducati’s een veel hogere topsnelheid te hebben dan de Yamaha’s. Aan het einde van het rechte stuk zette Dovizioso consequent zijn motor naast die van Rossi. Hierdoor bleef het spannend tot aan de laatste meters. Inmiddels was Marquez bezig met een ongekende inhaalrace en kwam steeds dichter bij de top 4 te rijden. Uiteindelijk redde hij het niet en moest genoegen nemen met de vijfde plek.

Dovizioso zette nog één keer alles op alles en probeerde Rossi op het rechte stuk, vlak voor de finishlijn voorbij te steken. Helaas miste hij net wat snelheid en kwam flak achter de negenvoudig wereldkampioen over de streep. Iannone maakte de top drie compleet en zorgde voor een volledig Italiaans podium.MotoGP van Qatar finish

Lorenzo eindigde vierde, voor Marquez en Pedrosa. Crutchlow volgde op de zevende plaats, voor Smith, Pol Espargaro en Hernandez. De Suzuki’s wisten tijdens hun rentree op de MotoGP van Qatar niet te domineren en eindigden op een respectievelijke elfde en veertiende plaats. Ook Aprilia kon het niet waarmaken. Melandri eindigde op de laatste plaats en zijn teamgenoot Bautista kon nog geen ronde uitrijden.

Tijdens het voorseizoen zette Valentino Rossi hoog in en sprak zijn kampioen-ambities openlijk uit. Hij lijkt goed op weg te zijn met de eerste 25 punten. Ook de nieuwe Ducati’s lijken voor het eerst sinds jaren weer mee te gaan doen in de stijd om de titel. Marquez wist met een knappe inhaalrace toch nog vijfde te worden en liet zien dat ook hij mee doet voor plek 1.

Foto’s: MotoGP.com

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply