BEVESTIGD: Rossi nog 2 jaar langer in MotoGP

0

Valentino Rossi heeft zojuist bevestigd nog twee jaar door te gaan in de MotoGP. Zijn contract bij Yamaha is verlengd voor 2017 en 2018.

Rossi en Yamaha

De 36 jarige Valentino Rossi racet al sinds 2004 op de Yamaha YZR-M1. Samen behaalden de Italiaan en zijn Japanse machine 53 Grand Prix overwinningen en 4 wereldtitels. Een gouden combinatie die veel successen heeft opgeleverd. Nu mogen we dus nog twee jaar langer van het gezicht van de MotoGP genieten, hij blijft in ieder geval tot 2018 bij Yamaha.

GP van Qatar

Dit weekend wordt het nieuwe seizoen geheel in stijl begonnen met de MotoGP van Qatar. Tijdens de eerste vrije trainingen bleek Rossi zijn racepace alweer gevonden te hebben en reed moeiteloos met de top mee. Het snelst was hij niet en zelf gaf hij aan de beslissing om door te gaan wilde laten afhangen van zijn resultaten in de eerste maar wedstrijden. “Alleen als ik nog competitief kan zijn, ga ik door”, aldus Rossi zelf.

Wereldkampioen

Rossi zag het wereldkampioen vorig jaar onder zijn neus voorbij gaan. In de laatste race werd hij op punten ingehaald door teamgenoot Jorge Lorenzo (die overigens zijn contract nog niet heeft verlengd), die er vervolgens met de titel vandoor ging. 2016 zou het jaar worden van Rossi’s Vendetta, maar nu het contract bij Yamaha officieel met twee jaar verlengd is, heeft Rossi dus nog drie jaar om het nog één keer te doen. Of vaker, mag natuurlijk ook.

Legende

Rossi is de MotoGP. Velen die de sport niet volgen kennen alleen hem. En dat is niet voor niks. De beste man won NEGEN keer het kampioenschap verdeeld over de 125, 250, 500 en MotoGP klassen. Met zijn kenmerkende verschijning, zijn Engels met zwaar Italiaans accent en zijn heerlijke uitspraken maken Rossi tot een ware legende. En mocht het hem nou niet meer gaan lukken in aankomende drie seizoenen, hij blijft onze wereldkampioen!

Rossi viert overwinning TT Assen in 2015

Rossi viert overwinning TT Assen in 2015

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply