BREAKING: Rossi tekent voor 2 jaar bij

0

Valentino Rossi heeft zojuist voor twee jaar bijgetekend bij Yamaha, en zal dus nog minimaal tot 2020 blijven racen in de MotoGP.

Rossi tot 2020 in de MotoGP

Rossi tekent een nieuw contract voor twee jaar bij Yamaha. Dat betekent dat hij sowieso nog tot en met seizoen 2020 actief blijft op het hoogste niveau. In 2004 tekende Valentino Rossi voor het eerst bij Yamaha. Hij rijdt nu zo’n 15 jaar voor het Japanse motormerk. In die periode werd kampioen in 2004, 2005, 2008 en 2009.

Competitief

Morgen gaat het MotoGP seizoen 2018 van start. Het zou mogelijk het laatste jaar zijn voor negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi. De inmiddels 39 jarige Italiaan twijfelde heftig om nog langer door te gaan. Belangrijkste reden voor Rossi was dat hij nog competitief kon blijven. Afgelopen jaar eindigde Rossi als 4e in het kampioenschap, maar was nog regelmatig in de kop van het veld te vinden. Toch stamt zijn laatste wereldkampioenschap alweer uit 2009. Mogelijk zou 2018 nog de enige mogelijkheid zijn om een 10e wereldtitel bij te schrijven. Nu komen daar dus nog twee jaar bij.

Rossi “Motorracen maakt me gelukkig”

“Toen ik in 2016 mijn contract bij Yamaha tekende, bedacht ik dat het mogelijk mijn laatste contract zou zijn als MotoGP rijder. Ik besloot tijdens die twee seizoenen na denken om nog langer door te gaan. Tijdens de afgelopen twee jaar kwam ik tot de conclusie dat ik wil blijven racen, omdat een coureur in de MotoGP en het rijden op de M1 mij gelukkig maakt.

Ik ben erg blij met de mogelijkheid om samen te werken in mijn team met Sivano, Matteo, al de monteurs, de Japanse technici zoals Tsuji-san en natuurlijk Tsuya-san. Ik ben erg blij.

Ook wil ik Yamaha bedanken en Lin Jarvis en Maio Meregalli specifiek. Omdat ze veel vertrouwen in me hebben en het een lastige situatie is: tot je 40e competitief blijven is een uitdaging! Het zal een flinke uitdaging worden en ik zal hard moeten trainen. Maar ik ben er klaar voor!”

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply