Rossi gaat volgend jaar de MotoGP winnen

0

Rossi gaat volgend jaar de MotoGP winnen. Tenminste, daar is hij zelf van overtuigd. Of de zevenvoudig wereldkampioen er ook daadwerkelijk een achtste titel bij gaat schrijven is nog maar de vraag.

Want ook zijn teamgenoot van Movistar Yamaha. Jorge Lorenzo, zegt dat hij voor de titel gaat dit jaar. Deze week werd de motorfiets waar de beide heren aankomend seizoen mee zullen gaan strijden gepresenteerd. De mannen hebben allebei de hele winter door getraind om optimaal te kunnen beginnen aan het nieuwe seizoen. Ook Yamaha heeft niet stilgezeten en zijn hard bezig geweest de machine nog sneller te maken. Deze week was de officiële presentatie van de Yamaha M1 2015.

Vorig jaar werd de 35 jarige Italiaan tweede in het kampioenschap, achter de bijna onverslaanbare Marc Marquez. Rossi heeft de lat voor dit jaar nog hoger gelegd, hij wil persé eerste worden. Zijn contract met Yamaha is vorig jaar met twee jaar verlengd. Het zal dus nu moeten gebeuren als ‘De Docter’ zijn achtste titel wil bijschrijven.

Voor Lorenzo verliep vorig seizoen minder vlekkeloos. Hij had regelmatig een ‘offday’ waarbij hij zeven keer niet in de top 3 finishte. Voor aankomend seizoen heeft Lorenzo meer vertrouwen en gaat net als Rossi voor alleen de eerste plaats.

De mannen van Repsol Honda zullen volgend jaar ook weer serieuze titelkandidaten zijn. De 21 jarige Marc Marquez rijdt nog maar twee jaar mee in het hoogste niveau van de motorsport en wist beide jaren kampioen te worden. Hij wist afgelopen jaar de nummer twee, Rossi, op meer dan 60 punten afstand te houden. Zijn teamgenoot Dani Pedrosa werd vorig seizoen vierde.

Bij het fabrieksteam van Ducati zullen Andrea Dovizioso en Andrea Ianonne het de Japanse top lastig proberen te gaan maken.  Er is bij de Italianen een compleet nieuw blok ontwikkeld dus wellicht kunnen ze dit jaar voor verassingen gaan zorgen. Marco Melandri keert met Aprilia terug in de MotoGP. Echter zullen de verwachtingen van Aprilia dit jaar niet al te hoog liggen. Ook zal Suzuki haar comeback gaan maken in 2015. Maverick Viñales uit de Moto2 en Aleix Espargaro zijn de rijders voor het fabrieksteam van Suzuki. Espargaro eindigde vorig jaar als zevende op zijn Forward Yamaha. Wellicht kan hij dit jaar voor verassingen gaan zorgen met het compleet nieuwe team uit Japan.

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply