Rossi breekt been tijdens training, mogelijk einde seizoen

0

De 38 jarige Valentino Rossi heeft tijdens een endurotraining zijn been gebroken. Hij zou tijdens zijn val een botbreuk in het scheenbeen en het kuitbeen hebben opgelopen.

Operatie

Donderdagmiddag kwam Rossi ten val op zijn VR46 Riders Academy. Hij was hier aan het trainen samen met een aantal andere rijders. Rossi is direct naar het ziekenhuis in Urbino gebracht, waar hij nu wordt behandeld. Zojuist is bekend geworden dat het gaat om een gecompliceerde dubbele beenbreuk. Er wordt zo snel mogelijk een operatie ingepland om het herstel te voorspoedigen. Normaal gesproken duurt het 12 weken voordat een dergelijke breuk genezen is.

Pijn

Vader Graziano Rossi heeft ook gereageerd op de kwestie van zijn zoon. Hij zegt dat Valentino erg veel pijn heeft en dat het mogelijk een lang herstel kan worden. Ook zegt hij dat Valentino zelf niet erg optimistisch is.

Eerdere blessure

In 2010 brak Rossi het zelfde been. Dit gebeurde tijdens de GP van Muggelo. Destijds miste hij 3 wedstrijden en duurde zijn herstel ruim 40 dagen. Een dergelijk lang herstel kan desastreus zijn voor dit seizoen, en mogelijk de rest van Rossi’s carrière. Momenteel staat Rossi ‘slechts’ 26 punten achter de leider van het kampioenschap, Andrea Dovizioso. Afgelopen weekend stond de Italiaan nog op het podium tijdens de MotoGP van Silverstone.Straf Rossi Valencia

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply