Rossi blikt vooruit: ‘Ik hou van Assen’

2

“Ik ben erg gecharmeerd van deze band. Tijdens mijn carrière ben ik opgegroeid met Michelin en daarom voelt het erg vertrouwd. Kijkend naar het kampioenschap wordt de strijd iedere week interessanter. Lorenzo, Marquez en ik zitten nagenoeg op het zelfde niveau. Ook Vinales, Pedrosa en Iannone zijn erg sterk. Daarom hangt er veel van de vorm van de dag en het type circuit af. Daarom verplicht ik mijzelf iedere race weer het maximale te geven, keer op keer.”Rossi Mugello 2015

Na de bizarre finale tijdens de TT 2015 ontstonden de eerste scheuren in de relatie Marquez – Rossi. De 37 jarige Italiaan zette publiekelijk vraagtekens bij de vriendschap tussen de twee. Daarna bekoelde de relatie tussen de beide mannen volledig, met als absoluut hoogtepunt de Sepang Clash. Rossi werd bestraft, moest in Valencia achteraan startten en verloor het kampioenschap. Hij beloofde dat het nooit meer goed zou komen tussen hem, Marquez en Lorenzo.

Na de race afgelopen race in Barcelona leek Rossi weer toenadering te zoeken. Dat zelfde weekend overleed Luis Salom tijdens een fatale crash in de Moto2. “Zoiets zet alles weer in perspectief”, vertelt Rossi. “Na het overlijden wordt al het andere ineens heel erg klein. Het is goed om de strijdbijl te bevragen”. Dat bleek wel uit de handdruk die Rossi na afloop van de wedstrijd aan Marquez gaf.  Tijdens de persconferentie noemde de nummer 46 zijn rivaal voor het eerst weer bij zijn voornaam.handshake Rossi Marquez Barcelona 2016

Na Barcelona staat Assen op het programma. Een circuit dat Rossi ligt én waar hij mooie herinneringen aan heeft.

“Ik zou me er enorm op verheugen als ik weer voor de overwinning kan gaan, en tot de finish een net zo’n mooi gevecht als vorig zou kunnen leveren. Ik hou van Assen, dat weet iedereen. Het is een van mijn lievelingscircuits.  Toch zal het lastig worden want de het seizoen ligt open en de concurrentie is van een ongekend hoog niveau. Daarom kan je nergens vanuit gaan en blijft alles onzeker tot aan de finish. Het belangrijkste is om onder de druk toch geconcentreerd te blijven en alles te geven. Dan zien we wel wat er gebeurt.”

Rossi wint TT Assen 2015

Rossi viert overwinning TT Assen in 2015

De MotoGP is spannender dan ooit en Assen belooft weer een ongekend spektakelstuk te worden!

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

2 reacties

  1. Kan niet wachten! Dit is toch altijd wel het hoogtepunt van het jaar en een prachtig fenomeen op de snelweg. Kijkende mensen langs de snelweg en steeds meer motoren, hoe dichter je bij Assen komt.

    Een prachtig gevoel dat elke motorrijder een keer moet hebben gezien (eigenlijk moet iedereen dit gewoon hebben gezien).

Leave A Reply