Een ode aan Valentino Rossi met 6 memorabele momenten

0

The Doctor, Vale, VR46, of gewoon Valentino Rossi. Hij is de levende legende van de MotoGP. Vandaag, zondag 9 april, rijdt hij zijn 350e Grand Prix. Nooit eerder in de geschiedenis van het motorracen reed een man meer wedstrijden dan Rossi. Daarom een ode met 6 memorabele momenten van Il Dottore. 

1. Toilet bezoekje op Jerez – 1999

Na zijn overwinning (250cc, Aprilia) in 1999 op het Spaanse Jerez was de nood blijkbaar hoog. Gelukkig stond er een dixie naast de baan klaar.

2. Het vingertje voor Biaggi – Suzuka 2001

Tijdens zijn eerste 500cc GP in 2001 passeert Rossi zijn grootste rivaal Max Biaggi. Max duwt z’n elleboog naar buiten en Rossi belandt even buiten de baan. Maar alsnog weet de 46 te passeren en steekt triomfantelijk zijn (middel?)vingertje omhoog. 16 races later won Rossi zijn eerste 500cc wereldtitel.

3. Scooter wheelie

Omdat motoren ook wel eens gaan vervelen.

4. Het ‘wurgen’ van Marquez – Laguna Seca 2013

Het nieuwe talent Marc Marquez verslaat de oude rot Valentino Rossi in een bloedstollend gevecht. Na afloop feliciteert hij de rookie, geheel in Rossi-stijl.

5. Binnen parkeren tijdens GoodWood 2015

Op het GoodWood festival was Rossi uitgenodigd ter ere van het 60-jarig jubilieum van zijn werkgever Yamaha. Hij maakte zijn entree geheel in stijl en reed direct door naar de tafel waar de champagne klaar stond.

6. Het gebaartje naar Lorenzo Qatar 2016

Rossi is bezig met een bloedsnelle kwalificatieronde tijdens de GP van Qatar in 2016. Lorenzo heeft zijn snelle ronde al op de klok staan en rijdt in een rustig tempo zijn ronde uit. Daarbij rijdt hij op de racelijn van The Doctor, waardoor hij zijn ronde moet afbreken. Rossi is niet te beroerd om Lorenzo even op zijn fout te wijzen.

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply