Dit is de nieuwe motor van Rossi voor seizoen 2019

0

De inmiddels 40 jarige Valentino Rossi is bezig met de voorbereidingen van het nieuwe MotoGP seizoen. In waarschijnlijk zijn éénnalaaste seizoen op het hoogste niveau van de motorsport rijdt Rossi op deze motor: de Yamaha YZR-M1 2019.

Yamaha MotoGP 2019: nieuwe kleuren

Wat uiterlijk betreft veranderd de motor van Rossi flink voor het seizoen 2019. Hoofdsponsor van vorig jaar is niet meer zichtbaar op de kuip van de Yamaha. Het energiedrankmerk Monster heeft de plek als hoofdsponsor ingenomen.  De motor heeft daarom een nieuwe kleurstelling gekregen. Het Yamaha-blauw is gebleven, maar wordt nu gecombineerd met de matzwarte tinten die Monster kenmerkt. Ook de grote groene M mag niet ontbreken.

Rossi motor Yamaha 2019

Specificaties Yamaha YFZ-2019

Heel veel informatie over de technische specificaties wordt er niet gegeven. We weten dat het motorblok een 1000cc vier-in-lijn met crossplane krukas is. Het vermogen wordt geschat op een ruime 270 pk. Dat geweld wordt afgestopt hoor state-of-the-art remmen: 340 mm carbon remschijven met Brembo monoblocks. Het frame en achterbrug zijn vervaardigd uit hoogwaardig aluminium en de wielen zijn ontwikkeld van het lichte magnesium. Het totaalgewicht komt daarmee uit op 157 kg. Dat is tevens het minimale gewicht waar een MotoGP motor aan moet voldoen. Topsnelheid is onbekend, maar ligt in ieder geval boven de 350 km/h.

Foto’s Rossi’s motor 2019

Meer foto’s van de motorfiets van Valentino Rossi voor het MotoGP seizoen 2019 vind je hieronder. Wie denk jij dat er dit jaar wereldkampioen wordt? Rossi motor Yamaha 2019

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply