Brekend: MotoGP komt naar Finland

0

Vanaf 2018 gaan we ook racen in Scandinavië, dat bevestigde de baas van de MotoGP dit weekend tijdens de Grand Prix van Duitsland.

Hoe gaaf is dat? Racen met de snelste motoren ter wereld door het spookachtige maanlandschap dat Finland kenmerkt? Dat zien we wel zitten.

MotoGP historie in Finland

Het is trouwens niet de eerste keer dat Finland de MotoGP op bezoek krijgt. Tussen 1962 en 1982 was het land ook al gastheer voor de MotoGP. Vanaf 2018 zijn ze terug, op het nieuwe KymiRing circuit. Momenteel wordt de laatste hand aan het circuit gelegd, om zo aan de strenge eisen van Dorna te kunnen voldoen.

Nieuw circuit

Het circuit is ontworpen door een bedrijf dat daar gespecialiseerd in is, luisterend naar de naam Apex Circuit Design. Zoals in de omslagfoto is te zien bestaat het circuit uit een combinatie van technische en snelle delen. Exacte details hebben we niet maar een lang recht stuk in combinatie met snelle en technische bochten doet ons deugd. Het nieuwe KymiRing circuit ligt op ongeveer 2 uur rijden van de hoofdstad Helsinki.

Koud

De weersomstandigheden zijn allerminst aantrekkelijk in de Finse wildernis. Temperaturen in de Finse zomermaanden (juni, juli en augustus) schommelen tussen 10 en 20 graden Celsius. Alle maanden daarvoor en daarna is kans op vorst. Krijgen we voor het eerst een ijsrace op de kalender van de MotoGP?

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply