MotoGP testdag 1: Marquez weer het snelst

0

Vandaag was de eerste officiële testdag van het nieuwe seizoen voor de rijders van de MotoGP. Tijdens de eerste trainingen van de Sepang wintertest bleek de huidig wereldkampioen Marc Marquez wéér het snelst…

En dat is slecht nieuws. Want wij hopen uit allemacht dat het nieuwe seizoen wat meer spanning met zich mee gaat brengen. Vorig jaar was de kleine Spanjaard dertien van de achttien wedstrijden het snelst. Na de aller eerste officiële test ziet het eruit dat 2015 een herhaling kan gaan worden van het afgelopen jaar.

MotoGP testdag 1 sepang Bautista Aprilia

Bautista’s eerste rondjes voor Aprilia

Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. We willen weer eens spannende gevechten tot aan de laatste meters voordat de zwartwit geblokte gezwaaid wordt. Gevechten waarvan de winnaar niet zeker op een Japanse motor zal rijden (alleen Ducati en Aprilia zijn Europese merken die meedoen).

Rossi kampioen
Toch is nog niet alles beslist. De veteraan Valentino Rossi was tijdens zijn teampresentatie erg zeker van zijn zaak. Dit jaar is alleen het wereldkampioenschap goed genoeg. Voor zijn eerste testdag kwam De Doctor zelfs met een speciale helm aanzetten. Ook teamgenoot Jorge Lorenzo sprak daar zijn titelambities uit. Het Yamaha fabrieksteam heeft de winter hard gewerkt om de motor sneller te maken. Vorig jaar werd vaak pijnlijk duidelijk dat de Repsol Honda van Marquez simpelweg gewoon harder ging.

MotoGP testdag 1 sepang Rossi Yamaha

De speciale ‘winterhelm’ van Rossi

De nieuwelingen Suzuki en Aprilia
Toch hebben we de hoop nog niet helemaal opgegeven. Dit jaar zijn er twee nieuwe fabrieksteams te verwelkomen in de MotoGP. Het team van Suzuki heeft twee jaar gedaan over de ontwikkeling van een nieuwe GP-bike. Daarnaast mogen we het Italiaanse Aprilia verwelkomen. Zij geven echter openlijk toe dat dit jaar een testjaar zal zijn en dat ze volgend jaar pas serieuze competitie kunnen gaan bieden aan de gevestigde namen. Of we van Suzuki veel gaan verwachten dit jaar? Uit de eerste testresultaten blijkt van niet. Aleix Espargaro zette vandaag de veertiende tijd neer. Op de 21e plek volgde zijn teamgenoot Maverick Vinales. Maar wat niet is kan nog komen, het fabrieksteam van Suzuki is er immers officieel nog maar een dag bij. Morgen weer een dag!

Testdag 1 sepang Espargaro Suzuki

Espargaro op de hagelnieuwe Suzuki GSX RR

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply