Michelin introduceert een vierde MotoGP-band

0

Michelin komt met een vierde banden compound. Zo vermeld de hofleverancier van MotoGP-banden. In verband met een nieuw laagje asfalt op het Sachsencircuit in Duitsland. Door deze nieuwe laag asfalt ontbreekt voldoende informatie over bandenslijtage.

Dat iedereen in de motoGP met Michelin rijdt, weet je waarschijnlijk wel. Maar dit wil niet zeggen dat iedereen met dezelfde band rijdt. In de motoGP kunnen coureurs normaal gesproken kiezen uit drie compounds. Dit zijn een zachte compound voor lekker veel grip, (maar veel slijtage) een medium en een harde compound. (met een langere levensduur)

Maar omdat het nieuwe laagje asfalt op de Sachsenring in Duitsland voor veel onbekende variabelen heeft gezorgd, wordt de keuzemogelijkheid verder vergroot. De coureurs kunnen het komende weekend kiezen uit een zachte compound, twee medium en een harde compound.

En het bijzondere aan deze nieuwe bandenreeks is de asymetrische opbouw. Dit wil zeggen dat een de linkerkant van de banden harder is, en minder snel zal slijten tijdens de race. Dit is speciaal voor de Duitse Sachsenring, dat voornamelijk uit linksomdraaiende bochten bestaat.

En om dit heugelijke feitje te vieren hebben we komend weekend twintig minuten extra kijkplezier tijdens de MotoGP trainingen.

About Author

Hoi, ik ben Bram, 27 jaar oud en heb een grote voorliefde voor alles op twee wielen. Voor in het adventure en offroad-segment ben ik helemaal thuis. In de garage staat een Honda Transalp en een XL500.

Leave A Reply