Lorenzo toch wereldkampioen na zinderende Grand Finale

2

Jorge Lorenzo pakt zijn derde MotoGP wereldtitel. Hij werd eerste tijdens de ValenciaGP, voor Marquez, Pedrosa en Rossi.

De nummer 99, Jorge Lorenzo heeft vandaag geschiedenis geschreven. Hij wint de MotoGP van Valencia en pakt daarmee zijn derde wereldkampioenschap in de MotoGP. In zijn thuiswedstijd leidde de Spanjaard van kop tot finish en behaalde daarmee een zeer verdiende overwinning. Marquez en Pedrosa vulden het podium aan en zorgen voor een volledig Spaans podium in Valencia.

De 36 jarige Valentino Rossi kende een ongekend goede race. Hij moest vanaf de laatste plaats starten, maar stampte als een bezetene naar voren. Na het doorkomen van de eerste ronde lag Rossi al op de 15e plek. Met nog 12 rondes op de klok lag de Italiaan op de vierde plek, maar kon daarna niet verder stomen richting de top-3. Hij lag inmiddels al 12 seconden achter op Pedrosa, Marquez en Lorenzo. De mannen vooraan bleken extreem snelle rondes op de klok te zetten en Rossi kon daar niet meer aan komen.

Aan de kop bleven Marquez en Lorenzo aan elkaar gewaagd. Toch zette de nummer 93 geen moment de aanval echt in en was veel minder fel zoals we zagen in Sepang bij het duel met Rossi. Dani Pedrosa moest in het midden van de wedstrijd de twee kemphanen vooraan laten gaan, maar kwam met 3 rondes voor de finish terug bij het duo. Met het achterwiel van teamgenoot Marquez in zicht besloot Pedrosa wél direct tot de aanval over te gaan. Hij passeerde in ronde 28 zijn teamgenoot en schoof door naar de tweede plek. Marquez bleek echter niet in slaap gesukkeld en sloeg terug. Het verzet van Pedrosa was met nog één ronde op de klok gebroken en moest een derde plek in de MotoGP van Valencia accepteren. Marquez reed in dezelfde ronde op millimeters van het achterwiel van Lorenzo, maar besloot de tweede plaats te accepteren en deed geen gooi naar de overwinning.

Lorenzo pakt met zijn verwinning in Valencia na 2010 en 2012 zijn derde wereldtitel in de MotoGP. De 28 jarige Spanjaard zal volgend seizoen wederom uitkomen voor Yamaha, net als Valentino Rossi. Hij zal naar alle waarschijnlijk volgend jaar zijn laatste seizoen gaan rijden in de MotoGP. op 20 februari zal het nieuwe seizoen van start gaan met de MotoGP van Qatar.

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

2 reacties

  1. Pingback: MotoGP 2016, hoe liggen de kansen? | MotorFans.nl

Leave A Reply