Dit is Lorenzo’s MotoGP Ducati

0

Spanjaard Jorge Lorenzo rijdt volgend jaar voor Ducati. Een gewaagde stap, want de drie-voudig wereldkampioen verruilde de beste motor op de grid (Yamaha) in, voor de temperamentvolle Ducati. 

Lorenzo’s eerste MotoGP Ducati

op 26 februari gaat de eerste GP van 2017 van start. Dan zal Lorenzo laten zien wat hij waard is en proberen de tweede wereldtitel ooit voor Ducati binnen te slepen. Om zijn overstap was veel te doen. Want waarom zou je de nagenoeg perfecte Yamaha verruilen voor een veel minder geraffineerde Ducati?

Plausibel lijkt het verhaal om eeuwige rivaal Valentino Rossi een lesje te leren. Rossi reed ooit twee jaar voor Ducati, waarin hij geen een race won. Hij ging snel terug naar zijn geliefde Yamaha, om zijn records verder uit te bereiden. Rossi lukte het dus nooit op de Ducati, maar als Lorenzo wel slaagt bewijst hij zich een betere rijder.

Goed, genoeg gespeculeerd, Lorenzo rijdt volgend jaar op een Ducati. En van die Ducati hebben wij de eerste plaatjes. Hoewel…

Ducati GP17Ducati GP17 MotoGP 2017 Lorenzo

Weet je nog de grote vleugels waar Ducati vorig jaar mee rond scheurde? Die zijn dus verboden. Dat betekent dat de Italianen is nieuws moeten verzinnen om het rode monster in toom te houden. En aangezien de eerste race pas over anderhalf maand is, waren ze niet van plan de concurrentie te laten meegenieten. Wat we hier dus zien is een 2016 Ducati in nieuwe kleuren en zonder vleugels. Maar of dit ook daadwerkelijk de definitieve motor zal zijn, die kans achten we klein. Daarom heeft Ducati ook niks vrijgegeven over de specificaties. Standaard dingen als een 1000cc V4 motorblok met ongeveer 260pk, carbon carrosserie en achterbrug, carbon remschrijven en dikke Öhlins vering kennen we natuurlijk al. Maar naar de echte details blijft het gissen.

Maar, wat vinden we van het rode pakje van Lorenzo? Blauw stond hem toch beter is het niet?Ducati GP17 MotoGP 2017 Lorenzo

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply