Hoogtepunten van MotoGP 2014

0

Afgelopen zondag werd in Valencia de laatste MotoGP-race van het seizoen verreden. In de koningsklasse van de motorsport kunnen we terug kijken op een bewogen jaar met veel hoogtepunten. De hoogtepunten van MotoGP 2014 zijn prachtig samengevat indeze korte video.

Hoogtepunten:
De hoogtepunten van MotoGP 2014 werden gedomineerd door de kleine Spanjaard Marquez. Marc Marquez wist ook de laatste wedstrijd te winnen en daarmee zijn dertiende overwinning van het seizoen bij te schrijven en daarmee is het kampioenschap dik verdient. Een nieuw record in de historie van de MotoGP. De 21 jarige kampioen sleepte dit seizoen zijn tweede wereldkampioenschap op het hoogste niveau binnen. De veteraan Valentino Rossi werd knap tweede dit jaar. Met 35 jaar is de Italiaan nog lang niet uit geracet want hij heeft zijn contract met Yamaha dit seizoen met twee jaar verlengd. Honda en Yamaha zorgden dit jaar voor het meeste spektakel. Zij waren vaak de snelsten, hopelijk kunnen we in 2015 een meer diverse strijd zien met de komst van Suzuki en Aprilia.

MotoGP 2015:
Voor volgend jaar komen de motormerken Suzuki en Aprilia terug op het hoogste niveau. KTM heeft aangekondigd er in 2017 weer bij te zijn. Voor Aprillia zien we volgend jaar Marco Melandri terug. De 32 jarige Italiaan is een oude bekende. Van 2003 tot aan 2010 reed hij voor verschillende teams in de MotoGP. Suzuki heeft Vinales en Aleix Espargaro weten te strikken. Esparago zagen we dit seizoen regelmatig vooraan. Ondanks dat de Spanjaard niet bij een fabrieksteam actief was, wist hij de top het knap lastig te maken. Carl Crutchlow zal volgend jaar uitkomen voor LCR Honda. Hij zal samen met Jack Miller het team van LCR compleet maken. Miller verspeelde in de laatste race van de Moto3 dit seizoen de titel. Volgend jaar zal hij dus op het hoogste niveau actief zijn. Voor NGM Forward Racing komt Loris Baz over van de WK Superbikes en zal volgend jaar dus ook zijn debuut maken in de MotoGP.

Wie denk jij dat er in 2015 kampioen gaat worden?

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply