Dit is de nieuwe Ducati GP15 Desmosedici

1

Vandaag heeft het Italiaanse Ducati haar nieuwe racer voor seizoen 2015 van de MotoGP onthuld: de Ducati GP15 Desmosedici

Ducati GP15 Motorfans.nlDe nieuwe Ducati GP15 Desmosedici is compleet nieuw opgebouwd. Dit was ook de reden dat bij de eerste MotoGP testen van dit seizoen moesten de Ducati-coureurs het doen met de motor van het vorig seizoen, de GP14.3.

Toch wist Andrea Iannone tijdens deze testritten een zeer snelle tijd neer te zetten met het verouderde model. Afhankelijk van de prestaties van de nieuwe GP15 kunnen de rijders de directe concurrentie aangaan met de snelle mannen van Repsol Honda en Yamaha. De laatste overwinning van Ducati datteert alweer uit 2010.

Andrea Dovizioso en Andrea Iannone zullen dit jaar de zitjes van het fabrieksteam uit Bologne bekleden. Op 23 februari worden de eerste testritten met de Ducati GP15 gemaakt, op het circuit van Sepang. Dan weten we of de Ducati’s dit jaar wel snel genoeg zijn om weer eens het podium te halen.

Check hieronder de video van de nieuwe Ducati GP15:

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

1 reactie

  1. Pingback: Ducati Desmosedici GP16 gepresenteerd | MotorFans.nl

Leave A Reply