Dit is de nieuwe Aprilia MotoGP bike

1

Niet alleen Suzuki zal aankomend jaar weer deelnemen aan de MotoGP, ook Aprilia gaat haar rentree maken. Dat gaan ze doen met deze hagelnieuwe MotoGP bike.

Melandri
Marco Melandri en Alvaro Bautista zullen dit seizoen de zitjes bij de Italiaanse Superbikekampioen bekleden. Melandri reed van 2003 tot 2010 mee in de koningsklasse van de motorsport. Hij reed onder andere voor Yamaha, Ducati en Kawasaki. In 2010 maakte hij de overstap naar de WK Superbike. In 2011 kwam hij uit voor het team van Yamaha, een jaar later maakte Melandri de overstap naar BMW. Afgelopen seizoen reed de Italiaan voor Aprilia en zal aankomend seizoen dus ook voor Aprilia uitkomen, maar dan wel in de MotoGP.

Bautista
De Spaanse Bautista heeft van 2002 tot en met 2009 voor Aprilia gereden. In 2010 maakte hij de overstap naar de MotoGP en ging rijden voor Suzuki. Daar kon hij weinig potten breken en verkaste daarom na twee seizoenen naar de concurrent, Honda. Voor aankomend seizoen gaat hij, samen met Aprilia een nieuwe uitdaging aan.Aprilia MotoGP

WK Superbike
Afgelopen jaren heeft Aprilia gedomineerd in de WSBK. Nu wil het Italiaanse merk de strijd aan gaan op het aller hoogste niveau. Daarvoor moest het fabrieks-Superbike team wijken. De rentree in de MotoGP kwam eerder dan verwacht, maar het einddoel blijft onveranderd. Aprilia wil zo snel mogelijk haar eerste MotoGP wereldtitel in de wacht slepen. Vanaf 1992 is Aprilia actief in de Grand Prix wegrace. In die tijd wisten ze maarliefst 52 wereldtitels bij te schrijven. Echter, de belangrijkste titel ontbreekt nog. Naar alle waarschijnlijkheid gaat dat niet aankomend seizoen gebeuren. Maar Aprilia heeft veel potentie en heeft twee goede rijders met veel ervaring.

Op 29 maart trapt de MotoGP 2015 af in Qatar en kunnen de eerste echte resultaten van Aprilia geanalyseerd worden.2015-Aprilia-RS-GP-Marco-Melandri-01 Aprilia MotoGP 2015

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

1 reactie

  1. Pingback: Aprilia RSV4 R FW-GP MotoGP replica met 250pk | Motorfans.nl

Leave A Reply