Definitief: Rossi start zondag achteraan

1

Het CAS heeft gesproken, Valentino Rossi moet aanstaande zondag tijdens de MotoGP van Valencia helemaal achteraan starten.

Rossi ging bij het CAS in hoger beroep na de opgelegde straf van Dorna. Wegens gevaarlijk rijgedrag kreeg de 36 jarige Italiaan drie strafpunten opgelegd. Aangezien Rossi eerder in het seizoen ook al één strafpunt achter zijn naam kreeg, moet hij bij de volgende race helemaal achteraan starten. Die volgende race is uitgerekend de laatste wedstrijd van het seizoen die traditiegetrouw in Valencia verreden wordt. Op zichzelf niet heel bijzonder, maar wel als je weet dat Rossi slechts zeven punten voorsprong heeft op teamgenoot Lorenzo in de strijd om de wereldtitel.

De negenvoudig wereldkampioen zal dus van de laatste plaats zijn tiende wereldkampioenschap moeten gaan binnenslepen. Lastig want als Lorenzo eerste wordt, zal Rossi als tweede moeten eindigen om wereldkampioen te worden. Mocht Lorenzo tweede worden, dan moet Rossi minimaal als vierde over de streep komen, wordt hij derde dan is de Italiaan genoodzaakt minimaal op de zevende positie te eindigen. Kort samengevat, hoe lager Lorenzo eindigt, hoe meer kans Rossi heeft op zijn 10e titel.

Alle commotie begon twee weken geleden, toen Rossi Marquez openlijk beschuldigde van vriendjespolitiek. Tijdens de wedstrijd kamen de twee kemphanen Rossi en Marquez elkaar tegen en van wat er toen gebeurde ben je ongetwijfeld op de hoogte. Zo niet, check hier en je bent helemaal bij.

Zondag, 14:00 uur op Eurosport, zorg dat je klaar zit want dit wordt een ongekend spektakel!

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

1 reactie

  1. Pingback: MotoGP van Silverstone: dit moet je weten | MotorFans.nl

Leave A Reply