Casey Stoner terug bij Ducati

1

Na alle tumelt van de afgelopen weken hebben we vandaag goed nieuws te melden: Casey Stoner is vanaf volgend jaar weer terug in de MotoGP. De 2-voudig wereldkampioen keert terug bij Ducati.

Helaas niet als fabriekscoureur, maar als testrijder. De Australiaan zal vanaf volgend jaar een belangrijke rol gaan spelen in de ontwikkeling van de Ducati Desmosedici GP16. In 2007 won Stoner zijn eerste wereldtitel voor Ducati. Dat was tevens de eerste wereldtitel voor het Italiaanse motormerk en is Stoner voor eeuwig in de harten van de Ducatisti geslopen.

Na drie jaar afwezigheid keert Stoner dus weer terug op het hoogste niveau. In 2012 zette hij op 27 jarige leeftijd een punt achter zijn korte maar roemrijke loopbaan in de MotoGP. Naar eigen zeggen wilde Stoner meer tijd bij familie doorbrengen en zou hij zich meer willen focussen op zijn andere hobby: vissen.

Momenteel staat de Australiaan nog onder contract bij Honda. Hij verricht daar onder andere testwerk en was samen met Micheal van der Mark rijder bij de 8 uur van Suzuka. Maar na de zware crash aan het begin van diezelfde race, zijn de verstandhoudingen tussen Stoner en Honda ernstig bekoeld. Achteraf bleek dat de crash veroorzaakt was door een fout van het team. Daarnaast gaf Stoner begin dit jaar al aan graag de geblesseerde Dani Pedrosa vervangen. Honda koos toen echter voor Hiroshi Aoyama.

Nu keert Stoner terug op het oude nest, waar het allemaal begon. Beginnend met een onderstudende rol in het MotoGP team, maar de contracten van zowel Dovizioso als Iannone lopen in 2017 af. Zien we Stoner in 2017 terug als rijder voor het Ducati fabrieksteam? Laten we het hopen want deze meneer is zeer zeker een aanwinst voor de sport.

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

1 reactie

  1. Pingback: Legendarisch MotoGP gevecht: Rossi vs Stoner op Laguna Seca 2008 | MotorFans.nl

Leave A Reply