Marquez rijdt Rossi uit de wedstrijd en krijgt 30 seconden tijdstraf

2

Tijdens de MotoGP van Argenintie gebeurde verschikkelijk veel. Een van de meest krankzinnige wedstrijden van de laatste jaren. Meest opmerkelijk uit de wedstrijd was de clash tussen Marquez en Rossi.

Botsing tussen Marquez en Rossi

Wat is er precies gebeurt? Marquez kreeg tijdens de MotoGP van Argentinië een ride-trough penalty. Daardoor kwam hij achteraan terecht en begon Marquez met een inhaalactie. Marquez is erg snel op dit circuit en wilde graag winnen. Daarom nam hij behoorlijk wat risico.

Eerst was Aleix Espargaro aan de beurt: hij kreeg een beuk van Marquez omdat de Spanjaard probeerde in te halen op een plek waar dat niet kon. Zijn onverantwoordelijke inhaalactie liep af met een sisser en Marquez kon door met zijn inhaalrace.

Tot hij Rossi tegen kwam. Want Rossi laat zich niet zomaar aan de kant zetten. De Doctor gaat al meer dan 20 jaar mee en heeft wel wat ervaring aan boord. Maar daar had Marquez allemaal geen tijd voor. Hij kwam wederom onverantwoordelijk inzetten en raakte Rossi. VR46 werd vervolgens naar buiten gedreven, kwam buiten de baan terecht en viel. Marquez stak nog even een verontschuldigend handje op; maar ging snel verder met zijn inhaalrace.

Marquez krijgt tijdstraf van 30 seconden

De racedirectie moest ingrijpen, en dat dezen ze ook. Nog voor het einde van de race krijgt Marquez een tijdstraf van 30 seconden aan zijn broek. Daarmee eindigt hij niet op P5, maar op P18. Rossi eindigt door deze actie op P19 en loopt dure punten voor het kampioenschap mis.

Een tijdstraf van 30 seconden. Is dat niet een beetje weinig? We weten allemaal nog het incident tussen Rossi en Marquez twee jaar geleden. Toen moest Rossi na zijn botsing met Marquez de volgende wedstrijd achteraan starten, waardoor hij de wereldtitel mis liep. Zie hieronder die beelden:

Marquez zegt sorry

Direct na de wedstrijd haast Marc Marquez zich naar de paddock van Valentino Rossi. Gevolgd door een legertje camera’s treet Marquez ligt vertwijfeld de box van Rossi binnen. Maar de nummer 46 is zelf al weg. Zijn goede vriend Uccio is er nog wel. Hij vertelt Marquez vriendelijk op te rotten en niet meer terug te komen. Marquez keek ligt beteuterd maar ging er met de staart tussen de benen van door.

Wordt vervolgd

Dit incident krijgt ongetwijfeld een vervolg. Laat hieronder weten wat jij van de actie vond van de actie Marquez!

 

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

2 reacties

  1. LarsAussie on

    Ik wil heel graag geloven dat het een raceongeluk is. Maar als je al twee dikke blunders gemaakt hebt, wordt dat een moeilijk. Nou is Rossi ook een heethoofd als het spannend wordt. Die mannen doen allerlei dingen in het heetst van de strijd.
    Dit akkefietje was niet nodig geweest en Marc had gewoon de zwarte vlag moeten krijgen. De aanvaring die hij eerder in de race al had zou een lesje moeten zijn geweest. Dat hij z’nbrommer liet afslaan op de grid was gewoon niet handig maar wil ik ‘m niet aanrekenen. Daar mag ie dan voor door de pits rijden. Dat met de eerste aanvaring ook gemoeten volgens mij. De actie bij Rossi is dan een kwestie van drie keer is scheepsrecht. Zwarte vlag.

  2. Marquez is n Spanjaard. Dorna gaat geen sancties tegen hun lieveling nemen. Als je in 1 race, 3x tegen n penalty oploopt, zo je gediskwalificeerd moeten worden.
    Een soort punten systeem moet worden opgezet. Gedurende het hele seizoen 3 penalty’s oplopen is diskwalificatie. Net zoals bij voetbal. 5 gele kaarten. Wedstrijd geschorst! Marquez is n klein kind die denkt op PlayStation te spelen. Hij brengt levens in gevaar… zou t niet erg vinden moest hij eindigen als simoncelli!

Leave A Reply