MotoGP bike versus IndyCar

0

MotoGP bike versus IndyCar, wie is het snelst?

Voorafgaand aan de IndianapolisGP gaat Dani Pedrosa met zijn Repsol Honda MotoGP bike de strijd aan met de IndyCar van Marco Andretti. Wie is het snelst: de grip van vier wielen of de acceleratie van twee wielen?

Een IndyCar is de Amerikaanse variant op de Europese Formule 1. Dit weekend gaat de GP van Indianapolis op het programma, op het circuit waar het IndyCar racen allemaal begon: Indianapolis Motor Speedway.

Andretti’s Indy car is uitgerust met een turbocharged 2.2-liter V6, en produceert ruim 700 pk met een topsnelheid van 370 km/h. De Amerikaan weegt een dikke 700 kilo. Pedrosa’s Honda heeft een 1000cc V4 aan boord die een verbluffende 240 pk op het asfalt perst. De machine weegt nog geen 160 kilogram en heeft een topsnelheid van 350 km/h. Wat betreft vermogen per kilo is de motor in het voordeel, maar de Indy zal klevend aan het asfalt door de bochten jagen.

 

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply