Melandri per direct weg bij Aprilia

0

Het huwelijk tussen Marco Melandri en het MotoGP raceteam van Aprilia is voorgoed voorbij.

Melandri en Aprilia uit elkaarHet contract tussen de Italiaan en het Aprilia Racing Team Gresini is vandaag met wederzijds goedkeuren opgezegd. Al vanaf het begin van het MotoGP seizoen boterde het niet tussen de twee. Waar Melandri klaagde over te weinig vernieuwingen en updates binnen het team, ontkende Aprilia al deze geruchten. Melandri gaf na de TT van Assen al aan dat dit mogelijk zijn laatste race voor het MotoGP team van Aprilia was geweest.

Het begon allemaal aan het einde van 2014. Melandri was toen erg succesvol voor het World Superbike team van Aprilia en belandde regelmatig op het podium. Maar nadat duidelijk werd dat Aprilia niet verder zou gaan met het Factory team in de Superbike, werd te toekomst van Melandri onzeker. Uiteindelijk wist Aprilia de Italiaan over te halen om voor het volgende seizoen testrijder te worden voor een het nieuwe team in de MotoGP. Uiteraard tegen een flinke financiële vergoeding (naar verluidt 0,8 miljoen euro).

Maar het liep niet tussen Melandri en de MotoGP machine van Aprilia. Melandri wist nog geen enkel punt te pakken dit seizoen en hij klaagde veel over zijn machine. Teamgenoot Bautista deed het beter en wist regelmatig veel snellere tijden te noteren. Vandaag liep het huwelijk officieel stuk en daarmee gaan Melandri en Aprilia officieel uit elkaar.

Het lege zitje bij  Gresini Aprilia wordt opgevuld door testrijder Michael Laverty. Naar alle waarschijnlijkheid zal hij het seizoen voor het MotoGP team van Aprilia gaan afmaken. Wat betreft de toekomst van Marco Melandri hoeft u niet in te zitten. Hij wordt al in verband gebracht met de terugkeer van Yamaha in de World Superbike. Een klasse die toch passender lijkt voor de Italiaanse racer.

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply