Loris Baz volgend jaar naar de MotoGP

0

We naderen het eind van het seizoen in de motorsport en net als in de voetbalwereld, wordt er dan volop gespeculeerd over overstappende coureurs naar andere teams. Het stuivertje wisselen is begonnen en een aantal rijders doen de roddelmachine flink aanwakkeren.

Het 21 jarige talent Loris Baz dat nu uitkomt voor Kawasaki in de SBK Suberbikes klasse zou een voorcontract hebben getekend met concurrent Honda. Baz wil graag de overstap maken naar de MotoGP klasse en Honda Aspar-team heeft veel interesse in het Franse talent. Als de overstap van Baz definitief wordt, komt er een plekje vrij bij het fabrieksteam van Kawasaki. Jonathan Rea zou mogelijk het zitje van Baz willen overnemen.

Eerder was er sprake dat Rea ook naar me MotoGP zou vertrekken. Maar nadat LCR Honda de Ducatirijder Cal Crutchlow wist binnen te halen, lijkt het erop dat de overstap naar Honda voorgoed van de baan is. Maar als de overstap van Rea naar Kawasaki wel kan doorgaan, moet zijn beurt het lege zitje bij het Pata Honda team wel opgevuld worden.

Één van de grote kanshebbers is de kersverse wereldkampioen Michael van der Mark. De Nederlander die dit weekend kampioen werd in de Supersport klasse gaf in een interview met de NOS al aan graag een overstap naar een hogere klasse te maken. Of hij zijn huidige team daarmee gaat verlaten is nog onduidelijk, mogelijk verkast het gehele team naar de hogere Superbikes klasse. Michael van der Mark won afgelopen weekend de bloedstollende race in Jerez. Daarmee is er sinds 40 jaar weer een Nederlands kampioen in de motorsport.

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Comments are closed.