Isle of Man 2018: dit zijn de favorieten

0

Vandaag begint de Isle of Man 2018, een van de grootste motorsportevenementen van het jaar. Wie doet er mee en op welke motor?

Isle of Man 2018 video

Nog niet bekend met de Isle of Man? Kijk deze video en je bent spontaan fan.

Er zijn verschillende klassen in de Isle of Man TT. De Senior TT Race is daar de belangrijkste van die tijdens de laatste dagen van het evenement verreden wordt. De winnaar krijgt de felbegeerde Marquis de Mouzilly St. Mars trophy. Dit zijn de grootste namen die dit jaar mee doen:

Senior TT: favorieten

Michael Dunlop – Tyco BMW

De grootste favoriet is zonder twijfel Michael Dunlop. Hij reed in 2016 een ronderecord op de Mountain Hill. Met een gemiddelde snelheid van  213,4 km/h reed hij over het ruim 60km lange stratencircuit. Al 18 keer eerder won Dunlop een race tijdens de Isle of Man. Dit jaar maakt hij met het Tyco BMW team een goede kans op de overwinning.

Ian Lougher – Suter

Suter is een bijzonder verhaal. Deze Zwitserse fabrikant heeft twee jaar terug de Suter MMX500 ontwikkeld: een 500cc 2-takt monster, goed voor 197pk met een gewicht van slechts 127 kilo. Tweetakt liefhebbers kunnen hun hart ophalen, want ze zijn er weer bij dit jaar. Ian Lougher is de coureur, hij won al tien keer eerder een wedstrijd tijdens de Isle of Man.

John McGuinness – Norton

Ook dit is een bijzonder verhaal. Jaren lang was het beruchte Engelse motormerk Norton meer dood dan levend, maar in 2016 was daar ineens de Norton V4 RR. Het 1200cc dikke V-4 motorblok is goed voor ruim 200pk en 130Nm koppel. McGuinness doet als sinds 1996 mee met de Isle of Man TT en is een van de topfavorieten. Vorig jaar reed met Honda, maar dankzij technisch mankement tijdens de NortWest200 crashte hij en moest afzeggen voor de Isle of Man.

Ian Hutchinson – Honda

Vorig jaar maakte de nieuwe Fireblade zijn debuut op de Isle of Man. Toen waren het Guy Martin en John McGuiness die het moesten gaan doen voor Honda. Maar succes bleef uit, de Honda stelde teleur en Martin trok zich terug, McGuiness crashte. Dit jaar is Honda terug met Hutchinson en Lee Johnston. Hutchinson won al 16 keer eerde in de Isle of Man, kan Honda dit jaar met hem winnen?

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply