Brabantse gezelligheid op de motor: de 3 leukste cafés

0

Als echte bourgondische Brabander en motorrijder, vind ik het heerlijk om met de motor naar een leuk eettentje te rijden voor een goeie lunch of diner. De maaltijd maakt eigenlijk niet uit, het moet goed zijn, niet te duur en leuk om naartoe te rijden. In de alweer 9 jaar dat ik motor rij heb ik al wat leuke plekken ontdekt. Een aantal zijn vaste prik geworden en wil die graag met jullie delen.

Ik hou het in dit artikel even bij Brabant, dat is voor mij ideaal om een motorroute uit te zetten voor een paar uur. Natuurlijk ben je vrij om jouw favoriete stop te delen met je motorvrienden via dit formulier.

In den Bockenreyder

Dit is toch wel mijn all-time favorite, al meerdere malen in de prijzen gevallen en in mijn ogen terecht. Elk jaar plannen we hier meerdere routes naar toe. Dit simpele maar o zo gezellige terras, is in de zomer erg druk met fietsers, wandelaars en natuurlijk ook motorrijders.

De kaart is in het plat Brabants (hou hier rekening mee mensen boven de rivier) en niet heel uitgebreid. De Bockenreyder staat bekend om zijn uitsmijters met de keuze uit 2, 3, of 5 eieren en als je het lief vraagt kun je er ook 10 krijgen. Eindbaas als je dit op krijgt.

De Bockenreyder ligt in een bosrijke omgeving in Esbeek, vlak bij Hilvarenbeek onder de rook van Tilburg. Let op! Je moet over een zandpad om er te komen of een stukje fietspad mee pakken.

Motorroutes die langs de Bockenreyder komen:


Paviljoen het Houtse Meer

Dit paviljoen gelegen aan het water, is zeker op een zomerse dag een leuke plek om te stoppen. De stoere uitstraling samen met het rustgevende van het water is een goede combinatie. Je kunt er in de zomermaanden heerlijke gerechten krijgen die worden klaargemaakt op de barbecue.

Ik kreeg deze tip van een bezoeker en ben er daarna al een aantal keer geweest. Ook zonder motor is het een leuke stop. Probeer als je niet meer hoeft te rijden hun zelf gebrouwen biertje, de Houtse Tripel.

Het houtse meer ligt in Den Hout, tussen Oosterhout en Breda. In deze omgeving zijn genoeg rustige wegen te vinden om lekker te toeren.

Motorroutes langs het houtse meer:


Beneden Sas

Hier kwam ik eigenlijk per toeval terecht, als je er geweest bent snap je niet hoe ik dat voor elkaar heb gekregen, aangezien het aardig verstopt zit. Maar ik dacht op de kaart een weg te zien, zodat we niet helemaal om de Steenbergsche Vliet hoefde te rijden. Maar het is dus niet helemaal de bedoeling om dit te doen met de motor.

Dit kleine huiskamer cafe is vooral in de zomer erg leuk om te stoppen. De rust die er hangt, aan het water onder aan de dijk, vind ik heerlijk. Als je op zondag in het hoofdseizoen gaat, staan ze op 2 grote big green eggs de heerlijkste pizza’s te bakken.

Let hierbij wel op, je kan je motor niet naast je tafeltje parkeren. Wat voor sommige motorrijders een probleem kan zijn.

Beneden sas ligt in De heen, vlak bij Steenbergen. Deze omgeving vol dijkwegen is een speelplaats voor de motorrijder. Maar doe het rustig aan, zodat je ook van de mooie omgeving kan genieten.

Motorroutes langs Beneden sas:

Natuurlijk heeft Brabant en de rest van Nederland nog veel meer te bieden. Laat jouw favoriete stop achter in de reacties.

Motorfans en Motorroutes zijn niet verbonden met deze bedrijven en worden ook niet betaald voor dit bericht.

 

About Author

Nieuwe technieken, scherpe bochten en mooie tochten! Als fanatieke motorrijder neem ik je mee op toer en geef ik je een inkijk in het biker bestaan.

Leave A Reply