7 motorroutes langs de Nürburgring

0

Het pinksterweekend staat weer voor de deur, het ideale weekend voor veel motorrijders om er eens lekker lang op uit te trekken op de motor. De kans op goed weer is groot en de geluksvolgels zijn ook de maandag nog vrij.

Dit lange weekend is natuurlijk ideaal om even naar onze oosterburen te gaan, om daar te genieten van het mooie asfalt, de haarspeldbochten en hoogtemeters. Vergeet de braadworsten, schnitzels en pullen bier als we in terug in het hotel zijn niet.

Duitsland staat natuurlijk bekend om zijn mooie landschap en strakke asfalt. Maar er is nog 1 ding heel bekend in Duitsland en dat is de Nürburgring. Met nog geen 300 km vanaf Utrecht, ben je er in ongeveer 3 uur. Er is altijd wat te doen rondom het circuit en als je zin heb kun je vaak ook even een rondje doen. Perfecte plek om even naar toe te rijden of een lang weekend te genieten. We zochten alvast wat leuke routes uit die langs de Nürburgring komen.

1. Rondje Nürburgring (216km)

Lieg (Rijnland-Palts)

Leuk rondje in de buurt van de Moezel, met het betere bochten werk en mooie omgeving.
volledige route

2. Noord-Oost Eifel (201km)

Lieg (Rijnland-Palts)

Rondje Noord Oost Eifel, mooi rondje in de Eifel, je komt langs Cafe OnRoad waar je lekker iets kan drinken & eten en langs de uitkijk punt van de Nurburgring.
volledige route

3. Smokkeltoer Roermond Moezel Venlo (heen) (285km)

Kamp-Bornhofen (Rijnland-Palts)

Enorm veel heel smalle en kronkelige weggetjes. Smullen!
Deze terug reis start bij hotel Wagner.
volledige route

4. Smokkeltoer Roermond Moezel Venlo (terug) (298km)

Roermond (Limburg)

Enorm veel heel smalle en kronkelige weggetjes. Smullen!
Overnachting bij Hotel Wagner om de volgende dag weer terug te gaan naar Venlo
volledige route

5. Venlo – Eijsden via een ommetje (578km)

Venlo (Limburg)

Maar liefst 574 km rijplezier door 4 landen!
Dit bestand is gebruikt voor de 2e TWT Smokkeltoer 2016. MTC The Whisky Trail had er 2 dagen voor uitgetrokken, met een overnachting op camping Altenahr, aan de Ahr. Een aanrader! Een hapje eten doe in de Wild Horses Saloon vlakbij de brug over de Ahr of bij de Griek in het stationsgebouw. Alles op loopafstand van de camping.
volledige route

6. Hasselt – Nürburgring (404km)

Kuringen (Limburg)

Route start bij de Carrefour in Kuringen en gaat helemaal naar de Nüburgring waar je natuurlijk even kan stopen om te kijken of snel zelf een rondje kan gaan doen.
volledige route

7. Motorroutes.net Eifel weekend 2017 (zaterdagrit) (248km)

Birgel (Rijnland-Palts)

Alleen maar slinger wegen. Dit is waar je voor naar de Eifel gaat. Bochten, bochten en nog meer bochten. Natuurlijk kun je onderweg wel genieten van de mooie natuur die de Eifel te bieden heeft.

Veel mooie kilometers, heb je zelf ook nog tips voor mooie routes. Laat deze achter in de reacties of stuur ze in via het upload formulier.

About Author

Nieuwe technieken, scherpe bochten en mooie tochten! Als fanatieke motorrijder neem ik je mee op toer en geef ik je een inkijk in het biker bestaan.

Leave A Reply