TE KOOP: Ducati Desmosedici RR MotoGP replica

0

In 2008 bouwde Ducati een zeer bijzondere motorfiets. Een directe (en straatlegale) replica van de MotoGP machine waarmee het Italiaanse merk destijds een poging deed de wereldtitel te veroveren. In totaal rolde er 1500 exemplaren van de Ducati Desmosedici RR van de productieband. Nu staat er één te koop in Nederland.

MotoGP replica

In 2003 maakte Ducati zijn intrede in de koningsklasse van de motorsport. Een jaar later kondigde ze aan een wegmotor te gaan bouwen, gebaseerd op de machine uit de MotoGP. Daarmee deed Ducati iets dat nog nooit eerder was gedaan. Natuurlijk waren er fabrikanten die straatmodellen maakten, op basis van hun racemodel. Maar nooit eerder kwam een replica zo dicht in de buurt van het origineel als bij de Desmosedici RR.Desmosedici RR te koop

200+ PK

Hoeveel paardenkrachten de Desmosedici RR precies uit zijn L-vormige viercilinder perst is niet helemaal bekend. Omdat alle 1500 exemplaren volledig met de hand in elkaar geschroefd zijn, verschilt het vermogen bij ieder exemplaar. Helaas heeft de eigenaar van dit model zijn machine nooit op de testbank gezet, dus houden we het maar gewoon op 200 pk. Dat in combinatie met het extreem lage gewicht van 171 kilogram (droog) zorgt dat voor uitzinnige prestaties.

50.000 euro

Aan het model dat nu in Nederland te koop staat hangt wel een prijskaartje. De huidige eigenaar vraagt €51.500,- voor zijn motor. Het 556’ste exemplaar is voorzien van een titanium race-uitlaat en officiële boekjes. Met 8 000 km is dit racemonster net warmgelopen en klaar voor het echte werk. Hebben? Check deze link. Let wel op want er is onlangs een acceptabel bod uitgebracht, dus zorg dat je je vakantiegeld meeneemt. Mocht je het winnende bod uitbrengen, is dit de bijpassende truck om in stijl op het circuit te arriveren.$_85-2Desmosedici RR te koop

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply