Te koop: Exclusieve Ducati 848 Nicky Hayden replica

0
  • Motor: Ducati 848
  • Editie: Nicky Hayden special
  • Vermogen: 134 pk
  • Kilometerstand: 10.000
  • Oplage: 215
  • Vraagprijs: €9.999

De 848 Nicky Hayden is een special edition van de 848, die voorzien is van speciaal gespoten kuipwerk gebaseerd op Hayden’s MotoGP machine. De 848 is geïnspireerd op de Amerikaanse ‘Stars and Stripes’ en is voorzien van Hayden’s nummer 69. Technisch kreeg de special alle 2010 modelupdates mee  en elke motor voorzien van een persoonlijke handtekening van Nicky Hayden.Ducati 848 Hayden te koop

Ducati 848 Nicky Hayden: over de motor

Sinds 2012 ben ik trotse eigenaar van Nicky.

“In november 2011 heb ik mijn rijbewijs gehaald, en die winter gefantaseerd over welke motor mij het beste zou passen. Een snelle Duc was echt mijn wens, maar vanuit diverse hoeken werd mij geadviseerd om eerst eens met een handzame tourmotor te beginnen om wat ervaring op te doen. In het voorjaar begon mijn zoektocht naar de perfecte motor. Ik heb toen zelfs nog op een Harley Sportster gereden wat ik ook ontzettend leuk vond. Mijn voorkeur ging toch wel uit naar een mooie snelle Duc en op internet zag ik deze Hayden editie voorbij komen. Wat een prachtige motor. Als ik die toch eens zou kunnen kopen?! Het was een wens waarvan ik dacht dat hij niet zo uitkomen omdat er maar enkele naar Nederland zijn gekomen.

Tot ik op een dag bij Ducati Zaltbommel binnenliep en eigenlijk een proefrit op een parelmoer witte 848 wilde maken, tot mijn grote verbazing zag ik daar een Hayden staan! De motor was net die ochtend binnengekomen en jammer genoeg voor mij was deze eigenlijk al meteen doorverkocht. Er moest nog wel een proefrit gemaakt worden door de eventueel nieuwe eigenaar. Ik kon er dus niet op rijden… Je kan je de teleurstelling voorstellen. Een mooie nieuwe parelmoer witte 848 kwam voorgereden en ik mocht gaan proefrijden. Wat een machine! Met een  beetje spanning stapte ik voor het eerst op een superbike… ik moest even wennen aan de houding maar na een kwartiertje knalde ik heerlijk de bochten in. Ik wist dus, dit type motor is perfect voor mij! Het is nu of nooit dacht ik, hij staat er nu… dit moet zo zijn. Uiteindelijk heb ik zonder enig onderhandelen een bod voor de Hayden neergelegd wat ze niet konden weigeren. En YES, YES, YES… ik was zo blij. Ducati 848 Hayden te koop

Na een week mocht ik hem ophalen, ben toen gelijk in een bijpassend pak gestoken en hier begon mijn avontuur op Nicky. 6 mooie jaren is de motor in mijn bezit geweest en helaas komt hier nu een einde aan. Ik ben mijn baan verloren en heb flink wat tegenslagen gehad. Om die reden wil ik de motor nu verkopen. Ik hoop dat hij naar iemand verkocht wordt die net zo veel passie voor deze bijzondere motor heeft als ikzelf. Dat betekent, niet te dicht op je voorganger in verband met steenslag, na elke rit wassen, goed onderhouden en er vooral keihard van gaat genieten. Want wat een bekijks trek je met deze motor… niet normaal zoveel positieve reacties ik op de motor gehad heb.

Ik heb helaas de laatste jaren minder gereden, waardoor de motor weinig kilometers heeft. Ik was echt een mooiweer rijder en de motor heeft letterlijk nog nooit een spatje regen gezien. Laatst heb ik de accu vervangen en zelfs achter de kappen is de motor brandschoon.”

Er zijn 215 stuks gemaakt van deze Hayden special en in Nederland zijn er maar enkele van geïmporteerd. Hij is 100% origineel en altijd dealer onderhouden (Ducati Zaltbommel). Interesse? Neem contact op met de verkoper via e.gravendeel@outlook.com of +31 (6) 51741863.

Ook een bijzondere motor te koop? Stuur ‘m door naar info@motorfans.nl en krijg ook een artikel op deze website.

 

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply