Nieuwe Goldwingkiller: dit is de Yamaha Star Venture 2018

1

Wij Nederlanders zijn gek op de Honda Goldwing. Waarom weten wij ook niet, het is nu eenmaal zo. Maar nu komt Yamaha met een serieuze concurrent: maak kennis met de nieuwe Yamaha Star Venture 2018. Een enorm slagschip die het comfortabel cruisen op twee wielen naar de next level moet trekken (letterlijk).

Yamaha Star Venture (specs)

Het motorisch hart wordt gevormd door een 1854cc V-Twin, bekent uit de Midnight Star. Met wat aanpassingen zou het blok in de Star Venture flink wat extra koppel leveren. 170Nm om precies te zijn. Pk’s zijn niet bekend maar worden geschat op ongeveer 100. Yamaha Star Venture 2018Op elektronisch gebied is de Star Venture voorzien van de nieuwste snufjes. ABS uiteraard, maar ook Traction Control. En of dat echt nodig is op deze kampioen zwaargewicht valt te betwijfelen. Maar goed, voor de rijders die onbezorgd de rechterpols in beweging houden is het wel een geruststelling. Ook is de machine voorzien van Ride-By-Wire (elektronisch geregelde gasschuif). En dat maakt het mogelijk de motor uit te rusten met verschillende rij-modi. Handig voor sportief- of cruisegebruik.

Dan het gewicht. Is dat eigenlijk belangrijk? Zwaar is ie toch wel. 450 kilootjes schoon aan de haak.

Maar daar krijg je ook een hoop luxe voor terug:

  • Een zeer uitgebreid 7″ infotainment systeem waarin alles te bedienen is. Met touchscreen en voicecontrol. Ook kan je er muziek afspelen en zit er een navigatiesysteem ingebouwd.
  • Elektrische hulpmotor (vooruit en achteruit) die helpt bij parkeren.
  • Comfortabele en verwarmde zetel met verstelbaar windscherm, verstelbare armleuningen en verwarmde handvatten (voor rijder en passagier).
  • Duizend ruimte voor bagage. Zo kan je rustig een 3-delig kostuum, sleutel-overall en extra dikke trui meenemen tijdens een weekendje weg. Lekker.

Yamaha Star Venture 2018

Niet in Nederland

Klinkt goed allemaal toch? Enige nadeel; het beestje komt niet naar Europa. Waarom niet? Omdat de heren bij Yamaha de boel niet Euro4 proof kregen. Het betreft namelijk een luchtgekoelde tweecilinder, een blok dat heel moeilijk aan de strenge uitstootnormering kan voldoen. Mocht je ‘m willen moet de Star Venture geïmporteerd  worden. In Amerika wordt de standaard uitgeruste Star Venture 2018 verkocht voor 24.999 dollar. Daar komt waarschijnlijk nog wel wat bij, aangezien er een aantal zeer interessante opties verkrijgbaar zijn.

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

1 reactie

  1. Ik geloof niet dat deze te zware 2cilinder V-twin een echte concurrent wordt voor de Goldwing. Het lage zwaartepunt van een Goldwing maakt hem uitermate manoeuvreerbaar. Met ietsjes meer koppel en ruim minder vermogen denk ik niet dat het onrustiger lopende motorblok de handen van de Goldwingrijder op elkaar krijgt.

    En importeren vanuit de VS, gaat dat wel lukken denkt u? Ook dan moet hij toch aan de Euro4 regels voldoen tijdens de goedkeuring?

Leave A Reply