Yamaha komt met fraaie jubileum editie van de R1

0

hoewel de nieuwe Yamaha R1 nooit een aantrekkelijk supermodel zal worden, is het een technologische vooruitstrevende machine. Nu is er een jubileumversie in een fraaie kleurstelling. Dat maakt de R1 een stuk aantrekkelijker!Yamaha R1 jubileum editie 2015

De Yamaha R1 jubileum editie is uitgebracht ter ere van de 60ste verjaardag van het Japanse merk. In 1955 werd de allereerste motorfiets gebouwd en niet veel later werd Yamaha succesvol in diverse motorraces, waar Yamaha vaak goed te onderscheiden was door de opvallende geel/zwarte kleurstelling.  Ter ere van het 60 jarig jubileum van Yamaha Motor is de speciale 60th Anniversary R1 voorzien van het retro geel/zwarte ‘Speedblock’ design.

Eerlijk toegeven, de geel/zwarte racekleuren staan de R1 een stuk beter dan het originele blauw/grijs. En in tegenstelling tot Yamaha’s landgenoot Suzuki houden ze het bij Yamaha niet alleen bij een optische aanpassing van hun jubileum model. Met behulp van de titanium Akrapovic uitlaatdemper wordt het geluid en het vermogen een lekkere boost geeft. Vanaf december staat de Yamaha R1 jubileum editie in de showroom, voor een schappelijk bedrag van € 21.999,-.

En er is meer goed nieuws, want voor de uitverkochte Yamaha R1M is een nieuwe productieronde aangekondigd. De raceklare, op de MotoGP gebaseerde R1 is vanaf 1 oktober te bestellen. Wees er snel bij want in de vorige ronde was de R1M binnen twee weken uitverkocht.

 

Yamaha R1 2015 jubileum model

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply