Suzuki kondigt aan: nieuws GSX-R1000 in 2017

2

Het grootste nieuws van Suzuki tijdens de EICMA presentaties komt niet van een nieuwe motor, maar van de aankondiging ervan. In 2017 gaan we een nieuwe supersport zien, dat je het even weet.

2017_Suzuzki-GSX-R1000_prototype-1Dus, eindelijk een nieuwe GSX-R1000, maar wel pas in 2017. Het prototype dat Suzuki vandaag presenteerde lijkt zo goed als af, maar de blauwe motorfabrikant uit Japan heeft besloten nog anderhalf jaar uit te trekken voor verdere ontwikkeling. De nieuwe Suzuki GSX-R1000 staat voor midden-2017 op het programma.

Hopenlijk laat Suzuki hier niet het definitieve ontwerp zien, want dan is er weinig reden tot juichen. Wel weten we al dat het 4-in-lijn motorblok volledig vernieuwd is en minimaal 200 pk zal produceren. Kijk, dat is beter nieuws! Daarnaast gaat me nieuwe supersport maximaal 200 kilogram wegen en heeft Suzuki als doel om met de nieuwe GSX weer de beste in het supersport segment te worden. Daarvoor zal de MotoGP ervaring van afgelopen jaar goed van pas komen en zullen we diverse MotoGP technieken gaan terug zien.

Daarbij kan je denken aan launch control, traction control, wheelie control, variable kleppen timing en quickshifter. Maargoed, eerst zien dan geloven, in 2017 weten we meer!suzuki gsx-r1000

Meer 2016 motornieuws? Hier vind je het.

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

2 reacties

  1. Pingback: Eerste beelden van de nieuwe Suzuki GSXR 1000 | MotorFans.nl

  2. Pingback: Suzuki GSX-R1000 Conceptbike walk around | MotorFans.nl

Leave A Reply