Specificaties Yamaha MT-10 bekend

0

Yamaha’s nieuwste supernaked, de MT-10 is eindelijk voorzien van (een paar) specificaties. We weten in ieder geval hoeveel paardenkrachten deze krachtpatser aan het asfalt gaat smeren.

Elektronische Specificaties Yamaha MT-10

Wat betreft elektronica zijn er ook een aantal specificaties bekend gemaakt. Zo weten we dat de nieuwe Yamaha MT-10 uitgerust zal gaan worden met Yamaha’s eigen Ride-by-Wire systeem, genaamd YCC-I (Yamaha Chip Controlled Intake). Daarnaast is de MT-10 uitgerust met diverse elektronisch instelbare driving modes (hoeveel precies weten we niet) die onder andere het beschikbare vermogen, gasrespons en ABS instellen. Verder is de powernaked uitgerust met Traction Control, ABS, Cruise Control en slipperkoppeling.

Optioneel worden er leuke accessoires beschikbaar voor de MT-10. Zo heeft Yamaha al bevestigd dat er een Akrapovic uitlaat gebouwd zal worden en is het mogelijk de MT-10 uit te rusten met een quickshifter, waardoor schakelen zonder gebruik van koppelingshendel mogelijk wordt.

Specificaties Yamaha MT-10

Vermogen Yamaha MT-10

We wisten al dat de MT-10 het 998cc vier-in-lijn motorblok van de Yamaha R1 zou gaan krijgen. We wisten ook al dat deze niet voorzien zou zijn van de 200 pk die in de R1 is gepompt, maar juist is afgesteld op meer koppel in het middengebied om zo een motor te creëren die geschikter is voor alledaags gebruik. Dat verschil in vermogensverdeling is ten koste gegaan van 40 paarden, waardoor de Yamaha MT-10 een vermogen overhoud van 158,2 pk. Het maximale vermogen wordt geleverd bij 11 000 toeren per minuut, en bij 9 000 t/pm wordt het maximale koppel van 111 Nm afgegeven. Daarmee zit het vermogen op ongeveer gelijke hoogte als de Ducati Monster 1200 R (160 pk), BMW S1000R (160 pk), minder dan de KTM 1200 Super Duke (173 pk) en blijft de Aprilia Tuono RR nog altijd koning van de nakeds met 175 paardenkrachten.

Wat betreft het gewicht staat de MT-10 op 210 kilogram rijklaar.

Specificaties Yamaha MT-10

Prijs Yamaha MT-10

Wat betreft de prijs van de Yamaha MT-10 kunnen we alleen nog duidelijkheid geven over de Belgische variant. Deze is vastgesteld op 13.495 euro. De Nederlandse prijs is inmiddels ook bekend gemaakt. Vor 14.990,- euro is deze krachtige supernaked van jou. Daarmee is het de goedkoopste naakte krachtpatser die op het moment verkrijgbaar is. Later deze week weten we meer over de Yamaha MT-10 specificaties.

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply