Motorgame RIDE: review en winactie

1

Ride, een nieuwe motorgame ontwikkeld door Milestone. Wij mochten ‘m testen én we geven een exemplaar voor de PS3 weg.

Serieus circuitracen op motoren, dat kan eigenlijk alleen met de MotoGP serie. Maar wat als je net iets meer wilt, wegmotoren op stratencircuits bijvoorbeeld? Dan is er een zeer beperkte keuze in het game segment. Gelukkig was daar Milestone, zij brachten ons een hagelnieuwe game: RIDE. We hebben ‘m uitgebreid voor je getest, zodat je weet wat je in huis haalt. Of je doet mee met de winactie, dan is de game helemaal gratis, maar daar over straks meer.

De ontwikkelaars van Ride kondigde de nieuwe game groots aan, het zou de Gran Tourismo worden onder de motorgames. Nou lijkt het spel wat betreft de vormgeving aardig op de legendarische autogame, maar wat betreft de inhoud willen we Ride toch niet gaan vergelijken met GT.

Mogelijkheden
Te beginnen bij de mogelijkheden, die zijn er namelijk volop. Het spel bevat 15 verschillende tracks in 15 verschillende omgevingen. In totaal zijn er 45 verschillende combinaties mogelijk. Bekende circuits als Donington Park en Imola komen voorbij. Maar ook is er keuze uit diverse straten- en landschapscircuits. Ook wat betreft motoren is er een breed scala aan mogelijkheden. Van klassiekers als de Honda FZR 750 R tot in de extremen zoals de Ducati Superleggera. Zelfs de elektrische Lightning en het failliete EBR behoren tot de opties. In totaal zijn er meer dan 100 modellen beschikbaar. En upgraden/aanpassen van jouw motor is ook mogelijk, zo hoef je niet eindeloos met het fabrieksmodel rond te rijden, maar is een nieuwe Akrapovic uitlaat of zijn  betere Brembo remklauwen zo geïnstalleerd. Tijdens je carrière speel je steeds meer onderdelen en motoren vrij.Game Ride Review

Rijden kan in vier verschillende settings:

  • World Tour : een seizoen lang knallen om uiteindelijk als wereldkampioen te eindigen.
  • Championship : een tournament tussen 16 rijders, verspreid over verschillende wedstrijden.
  • Track Day Challenge : Probeer zoveel mogelijk andere rijders in te halen binnen de tijdslimiet.
  • Drag Race : Hierbij is het kiezen van de juiste settings en het perfect opschakelen essentieel.

Het Rijden.
Het rijden zelf voelt realistisch aan. Strak insturen, op tijd remmen en goed uit accelereren, je moet er allemaal rekening mee houden. Met het maken van een foutje lig je zo in de grindbak. Er zijn echter voldoende hulpmiddelen om de beginnende gamer op weg te helpen. Ons eerste rondje deden we op de 1199 Superleggera en ging niet al te best. Dus een kleine tip: begin gewoon lekker op de Monster of de Z800. Iedere motor reageert op zijn eigen manier en dat maakt het rijden op de verschillende modellen erg leuk. Zo trokken wij op de Superleggera constant autowheelies. Het rijden op een tweewieler is substantieel anders dan met het racen in een auto. Gelukkig maar, want daar doen we het als motorliefhebbers toch voor.Ride Review

Graphics
Dan de graphics. De motoren zijn heerlijk gedetailleerd en kloppen precies, maar wat betreft de omgeving is zeker nog ruimte voor verbetering. Als we dan toch de vergelijking moeten maken met Gran Tourismo, dan kan Ride op het gebied van graphics nog het een en ander leren.

Conclusie
Ride een ideale game voor de echte motorgek die ook op de gameconsole niet zonder zijn geliefde passie kan. Met Ride kan het weekend zonder problemen gevuld worden, sterker nog, voor je het weet zijn de vrije dagen weer voorbij. Wel is er nog ruimte voor verbetering en optimalisatie, maar dat is voor latere zorg. Want voordat we met Ride zijn uitgespeeld ligt er ongetwijfeld al een nieuwe versie in de winkel!

Winnen
We mogen een PS3 exemplaar weggeven (t.w.v. €44,99). Wil je meedoen met de winactie? Dat is heel eenvoudig.

Stap 1: Like ons op Facebook.
Stap 2: deel dit bericht op jouw tijdlijn (zie deelknop hieronder).
Stap 3: Laat ons even weten (via mail, Facebook, reactie etc.) dat je mee hebt gedaan zodat we zeker weten dat iedereen in de loting terecht komt. Winnen maar!

De winnaar maken we op woensdag 3 juli bekent via een Facebookbericht.

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

1 reactie

Leave A Reply