Japanner zit 13 uur op scooter voor wheelierecord

0

Wij motorrijders staan al te juichen als we ons voorwiel drie seconden in de lucht kunnen houden. Maar als je een wereldrecord wilt vestigen, moet je uit ander hout gesneden zijn. Deze Japanner zette een nieuw record op zijn naam. Hij hielt het voorwiel van zijn brommer maarliefst 13 uur de lucht in.

Wereldrecord wheelie

Het gaat om het wereldrecord zo lang mogelijk je voorwiel in de lucht houden, oftewel een wheelie maken. Het gaat hierbij om de afstand die aflegt, dus sneller rijden is effectiever. Het oude record stampt al uit 1991. Ook toen was het een Japanner die het wereldrecord vestigde. Hij reed toen met een motor 331 kilometer op enkel zijn achterwiel.

Masaru Abe, a.k.a. “de Wheelie King”, kan dat langer. Hij verpulverde het oude record en maakte een 500 kilometer lange wheelie. Daar deed hij ruim 13 uur over. Hoe hij dit vol hielt? Af en toe kwam er een andere scootertje naast hem rijden die een vol blikje Red Bull aangaf.

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply