Nieuwe 420pk sterke productiemotor in de maak

0

Momenteel wordt er gewerkt aan een nieuwe productiemotor, met een recordaantal PK’s aan boord. 420 stuks om precies te zijn. Maak kennis met de MTT 420RR.

Amerika, het land waar groter beter is. In dat geweldige land in een bedrijf dat luistert naar de naam Marine Turbine Technologies bezig met het bouwen van de krachtigste productiemotor ooit. Niet voorzien van een standaard verbrandingsmotor, maar uitgerust met een heuse gasturbine.

Je weet wel, zo’n ding waar ook helikopter mee aangedreven worden. Zorgt voor een enorm kabaal, maar levert wel veel vermogen. Er zou gebruik gemaakt worden van een Rolls Royce Allison 250-C20B motor. Goed voor 420 pk en 813 Nm koppel bij 6000 omwentelingen per minuut.

MMT bouwde al eerder een snelle motor, voorzien van gasturbine. In het jaar 2000 bouwde ze de Y2K, goed voor 320pk. Goed voor een topsnelheid van 365 kilometer per uur.

Wat deze raket op 2 wielen moet gaan kosten is nog onbekend, maar hij zal vast niet goedkoop zijn.Wanneer hij klaar is en beschikbaar voor verkoop is eveneens onbekend. De eerste plannen voor de 420RR verschenen al in 2015.

De machine wordt in samenwerking met Öhlins ontwikkeld, wat er voor moet zorgen dat de motor ook stabiel blijft tijdens snelheden van 400 km/h. Of hij met behulp van de Öhlins demping ook lekker door de bochten zal glijden is te betwijfelen.

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply