Zeldzame Lotus C-01 onder de hamer

0

Lotus heeft recentelijk een motor gebouwd. Ze noemden ‘m de Lotus C-01, er werden er slechts 100 van gebouwd en hadden een prijskaartje van €80.000,- per stuk. Binnen no-time waren ze allemaal uitverkocht. Dat maakt de Lotus C-01 een zeer zeldzame maar geliefde motorfiets. Binnenkort zal er eentje geveild gaan worden.

C-01 in de verkoop

Van 18 tot 20 augustus heeft het veilinghuis Mecum Auction zo’n zeldzame Lotus C-01 onder de hamer. De motorfiets zal geveild gaan worden voor een geschat bedrag van tussen de $350.000,- en $450.000,-. Ja inderdaad, dat is ongeveer 5x zoveel als de oorspronkelijke verkoopprijs. Volgens het veilingshuis is dit de enige C-01 in Amerika en staat er 2 mijl op de teller. Lotus C01

Lotus C-01 Details

Mocht je wel interesse hebben, maar eigenlijk geen idee hebben waarom de Lotus C-01 zo bijzonder is, dan praten we je even bij. Want de C-01 is ontworpen door Bugatti ontwerper Daniel Simon. En dat heeft Simon goed gedaan, kijk eens wat een prachtmachine!

Niet alleen het uiterlijk is bijzonder. Het frame is namelijk gebouwd door MotoGP-specialist Kalex. Zegt je niks? De Duitse fabrikant neemt de bouw van de Moto2 frames voor hun rekening genomen. Het stalen frame is met de hand gelast De buitenschaal is overigens volledig van carbon.

Het 1195cc V-twin motorblok is afkomstig van de KTM RC8 en produceert 185 pk. Droog weegt de de Lotus C-01 slechts 190 kilo.

Wat zou jij doen met een C-01 exemplaar in je schuur?Lotus C-01 geveild

 

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply