Krachtigste straatmotor (776pk) wordt verkocht voor €67 500,-

0

Kort voor de jaarwisseling verscheen er een bijzonder bericht op eBay. De krachtigste motorfiets ter wereld, die gewoon op de openbare weg mag rijden werd aan de hoogste bieder van de hand gedaan. De Suzuki GSX-1300R Hayabusa perst 776 paardenkrachten op het achterwiel.

Hayabusa met 776pk

Dat Hayabusa’s (potentieel) veel vermogen hebben, is ons niet onbekend. Al eerder zagen we een Busa met krankzinnig grote turbo voorbij komen, goed voor ruim 500 pk. Toch is er en Busa die daar nog eens ruim 270 PK bij op telt. Volgens de verkoper is het zelfs mogelijk 1000pk’s uit het blokje te persen.

De GSX1300R schijnt eigendom geweest te zijn van de baas van Big CC Racing, dé expert in het opvoeren van motorblokken. De exacte specificaties maakt de eigenaar niet openbaar, maar we weten dat de motor voorzien is van een gigantische turbo, het motorblok is opgeboord naar 1546cc en er een extreem elektronicapakket om de boel in toom te houden. Je kunt het beschikbare vermogen in verschillende niveau’s instellen, om de motor ook rijdbaar te houden op de openbare weg. De laagste stand geeft beschikking over 360pk. Slik.

€67 500 = verkocht

Deze krankzinnige machine werd dus aangeboden op eBay. Uiteindelijk werd er 60.000 Britse pond voor de Busa geboden. Omgerekend is dat zo’n €67 500,-. Dat dan weer omgerekend is zo’n 87 euro per PK. Niet gek als je bedenkt dat een 1299 Panigale ruim 125 euro per PK kost (297PK/€24.890). Voor die 67 duizend krijg je trouwens ook nog een uitgebreide training over hoe jouw nieuwe speeltje de baas te blijven. Het mooiste is nog dat al dit moois gewoon op de openbare weg mag rijden. Zelfs de uitlaat produceert niet meer dan de maximum toegestaande db’s.

De betreffende Ebay-pagina is inmiddels verwijderd.

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply