Dit is de nieuwe Norton Scrambler Atlas 650, en jij moet ‘m hebben

0

Misschien wel de mooiste motor van 2019: de nieuwe Norton Scrambler Atlas 650. Naast dat de nieuwe scrambler een schone verschijning is, zijn de specificaties en de prijs aller gunstig. 

Norton Scrambler: Atlas 650 is een beauty

De Norton Scrambler Altlas 650 wordt de eerste echt betaalbare motorfiets die Norton na de wederopstanding gaat bouwen. Vorig jaar kwam de Engelse motorfabrikant als met zijn exotische superbike: de Norton V4 RR. Met een prijskaartje van ruim 33.000 euro was dit niet echt een motor voor Jan Modaal. Nu komt Norton met een nieuwe Scrambler die de schoonheid van een klassieke Engelse motorfiets in de aderen heeft, én betaalbaar is.

Details als spaakwielen, de horizontale scrambler-lijn met hoog stuur en een Up-side-down voorvork zorgen voor een mooie mix tussen modern en klassiek. Ook de dubbele klokjes op het stuur en het lederen zadel zijn fraaie details die de motor een unieke uitstraling geeft.Norton Scrambler Atlas 650Norton Scrambler Atlas 650

Specificaties van de Norton Scrambler

Als motorblok is een 650cc paralel-twin ontwikkeld. Het is eigenlijk de helft van het motorblok dat we in de V4 superbike werd gebruikt. De motor produceert 84 pk en 63 Nm aan koppel. Het blok hangt in een buizenframe die op zijn beurt weer gekoppeld is aan een aluminium enkelzijdige achterbrug. De radiale remklauwen zijn afkomstig van Brembo. De aanpasbare USD-voorvork wordt gemaakt door Roadholder. Ook de schokbreker is afkomstig van het zelfde merk.

Norton Scrambler Atlas 650

Twee smaakjes: Ranger en Nomad

De nieuwe 650cc Scrambler wordt geleverd in twee smaakjes. De Ranger is de échte scrambler met offroad aspiraties. De Nomad richt zich meer op stedelijk gebruik. Qua speficiaties komen de twee modellen grotendeels overeen, het grootste verschil zit hem in de uiterlijke kenmerken. Beide modellen zijn beschikbaar in grijs en zilver. Ook komen er drie specials in de kleuren rood, zwart en wit beschikbaar.

Norton Scrambler Atlas 650

Atlas Ranger

Norton Scrambler Atlas 650

Atlas Nomad

Prijzen en beschikbaarheid

Dan nog even wat meer informatie over de prijzen en beschikbaarheid. De Norton Scrambler Atlas Nomad gaat 9.995 pond kosten, de Ranger heeft een prijskaartje van 11.995 pond. Omgerekend naar onze eigen munt is dat 11.450 euro voor de Nomad en 13.700 euro voor de Ranger. Het is nog onbekend of hier extra BPM bij gaat komen.

Qua beschikbaarheid zegt Norton op korte termijn 250 Scramblers te gaan bouwen. Uiteindelijk zullen er zo’n 2000 stuks gefabriceerd gaan worden. Als eerste wordt Engeland uitgeleverd, daarna volgt Europa en Amerika.

Toch is bestellen in Nederland nog niet zo eenvoudig. We hebben namelijk geen Norton Dealers in Nederland. Via de website van Norton kan je een mailtje sturen als je interesse hebt. Vervolgens moet een aanbetaling van 500 pond gedaan worden, waarna jouw bestelling in productie wordt genomen.

Toch mag dit geen belemmering zijn om direct een Norton Scrambler te bestellen. Je hebt een originele blikkenvanger in de schuur staan, waar je niet vaak een tweede van zult tegen komen. Iets dat bij andere scramblers, zoals de Ducati Scrambler Desert Sled, regelmatig kan gebeuren.

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

Leave A Reply