Waarom de nieuwe Triumph Bonneville supercool is

2

De Triumph Bonneville was al een coole fiets, maar nu is de Bonneville vernieuwd en zijn er maarliefst VIJF nieuwe supercoole modellen in 2016 verkrijgbaar.

Yes, eindelijk een merk dat echt begrijpt wat cool is. Geen subtiele marketingstunts en hippe logo’s maar gewoon een motor die je hart verovert. Maak kennis met de nieuwe Triumph Bonneville Street Twin, T120, T120 Black, Thruxton en Thruxton R.

Street Twin
De Triumph Bonneville Street Twin is uitgerust met een volledig nieuw 900 cc paralel-twin blok en is het lichtste exemplaar van de vernieuwde familie. Het extreem laagtoerige en luchtgekoelde blok produceert 80 Nm koppel, helaas geeft Triumph niks vrij over de pk’s van de nieuwe modellen dus daar kunnen we nog niks over zeggen. Het mooie aan de nieuwe Street Twin zijn de verschillende kit’s waardoor hij precies naar jouw smaak geleverd kan worden. Zo is er de Scrambler kit met de herkenbare uitlaat en iconische zadel, de Urban kit met lederen zijtas en mini-windscherm en de Brat Tracker kit met euh, een soort mix tussen de Scrambler en Urban kit. Alle versies zijn uitgevoerd in mat-zwart. Smullen maar!Triumph Bonneville Street Track 2016

T120 / T120 Black
Dan is daar de T120 en de T120 Black. Deze versie is uitgerust met een nieuw 1200 cc, watergekoelde tweecilinder die 50% meer vermogen levert dan zijn voorganger. Goed nieuws dus als jij de Bonneville hebt laten staan vanwege zijn beperkte vermogen. De T12o zal leverbaar zijn in zilver, rood/zilver. zwart/wit en, zwart dus. Ook heeft de nieuwe T120 een elektronische upgrade gekregen; de machine is uitgerust met de rijmodi road en rain, ABS, Traction Control, slipper-clutch, verwarmde handvaten, USB aansluiting en LED-verlichting.Triumph Bonneville T120 2016

Thruxton / Thruxton R
Dan, het beste voor het laatst: de übercoole Triumph Bonneville Thruxton (R). Dit is de snelste en dus de coolste versie van de nieuwe Bonneville serie. Helaas noemt Triumph ook hier het aantal achterwiel-pk’s niet, wel weten we dat de machine 112 Nm koppel aan het asfalt slijt. Dat is net zoveel als de onlangs geteste BMW S1000XR. Verder heeft de Thruxton dezelfde elektronica als de T120 inclusief een extra ‘sport’ mode.

Thruxton

Thruxton

De Thruxton is uitgerust met klassieke clip-ons, aluminium remschijven en achterbrug, hele dikke spaakwielen en volledig instelbare vering. Daarnaast is er een speciale ‘Track Racer’ kit beschikbaar die jouw Thruxton helemaal onweerstaanbaar maakt. De fraaie kuip en leren tank-strip toveren de Triumph om in de die-hard racer uit de jaren ’60. Vergeet ook niet te genieten van de ronde meter-klokjes, de spiegeltjes aan het stuur en de Monza-style tankdop. Heerlijk.

 

Waarom kopen
Dit is eindelijk een motor die doet herinneren aan de verrukkelijke tijd toen motorrijden nog voor stoere mannen was die raceten met pothelmen en dun laagje leer. De nieuwe Bonneville familie is een motor zonder de overbodige en zinloze pk’s, zonder het mismaakte plastic waar menig motor vol mee hangt, maar met de looks, gevoel en geluid van een echte oermachine.

Nieuw vs Oud. Zoek de verschillen

Nieuw vs Oud. Zoek de verschillen

About Author

Redactie van Motorfans.nl schrijft over motornieuws, nieuwe motoren, dikke customs en laat je de leukste motorfilmpjes zien! Ook zin om jouw motormening te verkondigen? Laat van je horen via de contactpagina.

2 reacties

  1. Pingback: De 10 mooiste motoren van 2016 | MotorFans.nl

  2. Pingback: Motorbeurs Utrecht, het grootste motorevenement van Nederland | Motorfans.nl

Leave A Reply